Fejlesztések

2024.08.06. 18:39

1 milliárd 760 millióból bővülhet a csabai kerékpárút-hálózat

1 milliárd 760 millió forintból újulhat meg, bővülhet Békéscsaba kerékpárút-hálózata – osztotta meg a hírt Opauszki Zoltán környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnok. Posztjában kitért a kerékpárút-bővítés kapcsán az egyes fejlesztési elemekre is.

Beol.hu

Megszületett a támogató döntés az irányító hatóság részéről, a Békéscsaba kerékpárútjainak felújítására, és kerékpárút hálózatunk bővítése céljából benyújtott, a „Fenntartható városfejlesztés” tárgyú, TOP-Plusz pályázatunk esetében – írta közösségi oldalán Opauszki Zoltán. A fejlesztés teljes beruházási költségére, Békéscsaba önkormányzata számára, összesen 1 milliárd 760 millió forint összegű támogatást biztosít a támogató szervezet. A projekt nem igényel saját forrást.

kerékpárút, Paláncz György, Opauszki Zoltán, fejlesztés
Paláncz György és Opauszki Zoltán fontosnak tartja, hogy a Kerékpárosbarát Település címet immár 10. alkalommal viselő város kerékpárúthálózatát tovább fejlesszék.
Fotó: Facebook/Opauszki Zoltán

Jövőre indulhat a kerékpárút-hálózat bővítése

– A fejlesztések megvalósítását – a napokban megszületett támogató döntés alapján – várhatóan 2025-ben kezdheti meg az önkormányzat. Paláncz György fejlesztési ügyekért felelős alpolgármesterrel, jómagam az önkormányzat környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnokaként, az egyes fejlesztési helyszíneket jártuk be.  Úgy gondoljuk, hogy rendkívül fontos, hogy a Kerékpárosbarát Település címet immár 10. alkalommal viselő városunk kerékpárúthálózatát tovább fejlesszük, tegyük még komfortosabbá, biztonságosabbá – szögezte le Opauszki Zoltán.

A fejlesztési helyszínek

  • Kossuth tér – Széchenyi utcai kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása.
  • Szabadság téri kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása.
  • Kazinczy utcai kerékpárforgalmi létesítmény hiányzó szakaszainak megvalósítása és a Tulipán utcai kerékpárforgalmi létesítmény felújítása.
  • Ihász utcai kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása.
  • Szarvasi út és Berényi út összekötése a Szabolcs utca – Károlyi Mihály utca – Munkás utca nyomvonalon kerékpárforgalmi létesítmény megvalósításával.
  • Orosházi úti kerékpárforgalmi létesítmény felújítása.
  • Batsányi utcában kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása.
  • Temető soron a Bartók Béla út és a vasútállomás között kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása.
  • Petőfi utcai kerékpárforgalmi létesítmény felújítása.
  • Gőzmalom tér – Kórház utca – Vandháti út - Kerekes György u. nyomvonalon kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása.

Valódi hálózattá válhat a bicikliutak rendszere

Korábbi cikkünkben Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy ezzel a beruházással azt erősítenék, hogy egy valódi hálózattá válhasson a békéscsabai bicikliutak rendszere. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában