Békés vármegye

2024.08.25. 07:51

Ezt néztétek ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat.

Beol.hu
Nézzük, mi érdekelte leginkább olvasóinkat

A Széchenyi utcai katolikus bérpalota padlásán kötött ki és okozott tüzet az egyik rakéta kedden, az augusztus 20-ai tűzijáték során Békéscsabán. Emiatt vonultak a hivatásos tűzoltók, a mentők és a rendőrök a helyszínre a látványosságot követően, illetve zárták le a területet.

Az új kenyér megszentelésével, megáldásával, majd megszegésével megkezdődtek az augusztus 20-ai ünnepi programok kedden Békéscsaba főterén.

Toldi Balázs polgármester megnyitotta, onnan pedig már nem volt megállás. Rotyogott a halászlé rengeteg csapatnak köszönhetően a gyomaendrődi Erzsébet-ligetben hétfőn reggeltől. Augusztus 20-áról, nemzeti ünnepünkről sem feledkeztek meg a szervezők, az ünnepi beszédet dr. Smiri Sándor, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője tartotta. Az egyházak vezetői megszentelték az új kenyeret, amit aztán meg is vágtak.

Száztíz éve született Irányi Dezső, a legendás tanár és író, akinek tiszteletére pénteken Volt egyszer egy Dodó bácsi címmel emlékülést szerveztek Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. Irányi Dezső emlékére kiállítást nyitottak és kötetet is kiadtak.

Fantasztikus a hangulat Tótkomlóson, ahol 4 napon át zajlik a nemzetközi fúvószenekari fesztivál. Amerre jár az ember a városban, szlovákul beszélgető embereket, díszes egyenruhában iparkodó zenészeket, vagy a fesztivál sátrához, színpadához igyekvő közönséget lát. Hétfőn délután a találkozó minden zenésze együtt menetelt, zenélt a felvonuláson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában