Testvértelepülés

2024.08.11. 16:34

Berényiek jártak a Gútai Vásáron

A napokban rendezték meg Gútai Vásárt és Búcsút Mezőberény testvérvárosában, Gútán. Mezőberény és a helyi szlovák nemzetiség képviseletében pénteken és szombaton Siklósi István polgármester vezetésével delegáció látogatott el az eseményre.

Papp Gábor

A berényiek tovább erősítették a testvérvárosi kapcsolatokat. Fotó: Mezőberény Város Önkormányzat

A pénteki ünnepi testületi ülésen testvérvárosi kapcsolatok megerősítése történt meg Nagydobrony és Sepsiköröspatak településsel, valamint a Pro Urbe díj átadására Fördős Ferenc részére – írta a mezőberényi önkormányzat Facebook-oldala. 

A város sikeres pályázatának köszönhetően nagyszerű programok vártak minden érdeklődőt és előadások, beszélgetések, ahol a testvértelepülések polgármesterei, így Siklósi István polgármester is részt vett illetve adta át a város ajándékát, Fülöp Antal Zoltán Ártéri fák című festményét. A látogatás alkalmat adott a gútai barátokkal történő találkozásra is. A 23 év alatt számtalan emlék köti össze a két települést, ismeretségek, barátságok erősítik a kapcsolatot és küzdik le a távolságot.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában