Sarkadkeresztúr

2024.08.27. 14:55

Tíz- és húszezer forintot adnak a gyermekeknek, a fiataloknak

Beiskolázási támogatást ad Sarkadkeresztúron az önkormányzat a gyermekeknek, a fiataloknak – ismertette Bakucz Péter polgármester a Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Mint írta, alanyi jogon nyújt támogatást az önkormányzat azoknak a gyermekeknek és fiataloknak, akik Sarkadkeresztúron állandó lakcímmel rendelkeznek és életvitelszerűen élnek. 

támogatás, beiskoláztatás
Tíz- és húszezer forintot ad a gyermekeknek, fiataloknak az önkormányzat beiskolázási támogatásként. Illusztráció: Shutterstock

Sorolta, miszerint 

  • a 3 év alatti gyermekek számára 10 ezer, 
  • az óvodásoknak 10 ezer,
  • az általános iskolások számára 10 ezer, 
  • a középiskolásoknak 20 ezer,
  • a felsőoktatásban nappali és levelező tagozaton résztvevő, 18 és 25 év közötti fiatalok számára pedig 20 ezer forintot

biztosítanak.

Bár a támogatás alanyi jogon jár, igényelni kell, a vonatkozó kérelmeket augusztus 26. és szeptember 17. között lehet benyújtani a polgármesteri hivatalban. A kérelemhez mellékelni kell lakcímkártyát, diákigazolványt, valamint óvoda- vagy iskolalátogatási igazolást, kivéve azon gyermekek, fiatalok esetében, akik Sarkadkeresztúron járnak óvodába vagy általános iskolába.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában