Békéscsaba

2024.08.18. 16:49

Jöhet a tűzijáték, telepítették a berendezéseket – videóval

Idén is nagyon szép lesz Békéscsabán az augusztus 20-ai tűzijáték – emelte ki Leskovicsné Tóth Mária, a Leskovics Pirotechnika Kft. ügyvezetője. A szakemberek vasárnap telepítették a városháza udvarán a berendezéseket. A tűzijáték kedden 21 óra után kezdődik.

Licska Balázs

Klasszikus effekteket használnak majd a tűzijáték során, amely egy hatalmas fináléban aranykoronával zárul, és természetesen, a nemzeti ünnepre való tekintettel piros, fehér és zöld színeket is használnak – ismertette Leskovicsné Tóth Mária. A Leskovics Pirotechnika Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a zene üteméhez, hangulatához igazodva dália, krizantém, pálma, valamint színes, csattogós, durrogós rakétákat vetnek be.

tűzijáték, szakemberek, Békéscsaba , telepítés
A szakemberek vasárnap telepítették a tűzijátékot a városháza udvarán. Fotó: Licska Balázs

A zenéhez illeszkednek az effektek

A tűzijáték tervezésével kapcsolatban hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy milyen effektek vannak a birtokukban, és hogy az adott zenéhez milyen effektek illeszkednek. A lassú, dallamos részeknél pálmák, fűzfák vethetők be, míg az élénkebb, gyorsabb részeknél durrogó, csattogó, visító elemeket érdemes használni. Hangsúlyozta, hogy mindig igyekeznek valamilyen stílust adni a tűzijátéknak, és közben a színekkel ugyancsak játszanak. A nagyobb tűzijátékok esetében egy különleges programot is használnak a tervezés során.

Megnyomnak egy piros gombot, és indul a tűzijáték

Ismertette, hogy egy speciális, kimondottan tűzijátéklövésre tervezett indítógéppel dolgoznak, amely századmásodperc pontossággal repíti a magasba a rakétákat. És tényleg úgy kell az egészet elképzelni, hogy megnyomnak egy nagy piros gombot, és utána minden megy magától, úgy, ahogy azt megtervezték, ahogy azt bekötötték előzetesen.

Rúzsa Magdi koncertezik a 21 órai tűzijáték után

Az önkormányzatnál korábban elmondták, hogy mivel ezúttal is a városháza udvaráról lövik a tűzijátékot, a látványosságot a Szent István térről, a Csabagyöngye Kulturális Központ elől, a Munkácsy hídról, a Gőzmalom térről érdemes nyomon követi. 

Augusztus 20-ára több programmal készül Békéscsaba, érdemes lesz délelőtt és délután is kilátogatni a főtérre. 19 órától a Bohemian Betyars ad koncertet, 21 órakor – a Himnusz és Szarvas Péter polgármester beszéde után – lesz a tűzijáték, majd 21.30 órától Rúzsa Magdi lép színpadra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában