Díszkert

2024.08.06. 13:45

Perenkert: varázslatos kertet hoztak létre Gyomaendrődön

Munkácsi Ildikó Perenke kertjében a természet szépségei és az emberi kreativitás találkozik. Különleges növényekkel van tele, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el. A virágok, cserjék és fák gondosan kiválasztottak és elültetettek, így a kert minden szeglete egyedi és megkapó látványt nyújt.

Dinya Magdolna

A Perenkert egy igazi gyöngyszem Gyomaendrődön Fotó: Határ Győző Városi Könyvtár

Munkácsi Ildikó Perenkének a növények iránti szeretete már egészen kiskorában megmutatkozott. Elmondta, hogy a kevés csapadék, az erős UV-sugárzás és a kötött, agyagos talaj ellenére is sikerült egy szép zöld kertet kialakítania, ami rengeteg befektetett időt és munkát igényelt. Kezdetben a kertje nagyon nyitott és napos volt, ráadásul szélcsatornában és fagyzugos területen helyezkedett el. Ennek megoldására mogyorósövényt ültetett, ami gyorsan bebokrosodott, létrehozva az első védővonalat. Később akácfákat, fenyő magoncokat és különböző rózsákat és növényeket ültetett, melyek növekedésével fokozatosan változott a kert mikroklímája. 

 

A területen számos növény található, köztük ritkaságok és különleges gondozást igénylő fajták is. Ildikó szeretettel és szakértelemmel ápolja őket, biztosítva, hogy minden növény a legjobban fejlődjön és virágozzon. A kertben különféle kerti szobrok, madáritatók és egyéb dekoratív elemek találhatók, amelyek varázslatos hangulatot kölcsönöznek a már így is lenyűgöző helynek. Itt sétálva az ember úgy érezheti, mintha egy másik világba lépett volna be, ahol a természet és a művészet harmóniában él egymással.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában