Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 28.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 28-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kegyetlen módszerrel végeztek volna a kutyákkal. Nem sokon múlt a tragédia Székesfehérváron.

Medvetámadás Hajdú-Biharban: leszakította a kétszárnyas ajtót a medve. Három birkát és egy kutyát ölt meg a medve egy hajdú-bihari tanyán, a környéken félnek egy újabb medvetámadástól.

Munkahelyi baleset történt, egy gépkezelő egy lemezvágó géppel a jobb kezén levágta három ujját. A munkabiztonsági felelős mulasztása közrejátszhatott abban, hogy bekövetkezett egy újkígyósi munkahelyi baleset tavaly tavasszal. A 68 éves békéscsabai férfi ellen most emeltek vádat a járási ügyészségen maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, a vádlott pénzbüntetést kaphat.

Kempf Zoltán súlyos balesete után már elhagyhatta az intenzív osztályt, most pedig a neurológus szakorvos és az MKSZ szakmai alelnöke, a BMX Freestyle szakág vezetője is jó hírekkel szolgált az állapotával kapcsolatosan. A súlyos agyrázkódást és a többszörös arccsonttörést követően Kempf Zozo lábazodik, állapota bíztató és külön jó hír, hogy sem csigolya, sem gerincvelő sérülés nem mutatható ki – írja a bringasport.hu

A kánikulát hűvös idő követte, megkezdődött az óvoda, iskola; a vírusok is utat törtek maguknak. Az elmúlt két hétben meglehetősen sok beteg fordult orvoshoz a gyermekek, felnőttek köréből is.

Megnyitotta kapuit szombaton Medgyesegyházán, az Árpád utcában a helyi termelői piac a hétvégi rendezvénysorozat, a Medgyesegyházi Napok keretében. A medgyesegyházi piac a Vidékfejlesztési Program keretében, 44 millió forintos támogatásból épült meg évekkel ezelőtt, ám mivel csak most kapta meg a szükséges engedélyeket, most adták át.

Magyarország megfelelően felkészült a télre, a kiemelkedő kapacitású hazai tárolókban már 6 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton a közösségi oldalán.

Újabb intézkedések lépnek életbe a gyermekes családok támogatására. Október 1-jétől könnyebben vehetik igénybe a csok pluszt, a falusi csok-ot és a babaváró támogatást a speciálisan adózók és az őstermelők – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.

Megfizethető árú csúcsmobil lett az új Samsung S 24 FE. Még többen használhatják a Galaxy S24 széria újításait, köztük a mesterséges intelligenciával támogatott fényképezést, a csúcsteljesítményt és további Galaxy AI funkciókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában