Fesztiválok

2 órája

Ásós Géza: nem kellene süllőt árulni 18 ezerért - videóval

Ásós Géza, az ország első cigány étterme, a békési Kira vendéglő vezetője a rá jellemző kegyetlenül őszinte módon beszélt a túlárazott fesztiválokról egy szegedi sajtóeseményen – írja a delmagyar.hu. Ásós Géza a portál videójában mondta el a véleményét.

Papp Gábor

A hétvégén rendezik meg a Szegedhez tartozó Tápén a Diófa étterem a XV. Pacalpárbajt, amelyre három vármegye legjobb pacalosai kaptak meghívást. Ásós Géza is fontos szereplője az eseménynek – írja a delmagyar.hu

Ásós Géza őszintén elmondta a véleményét
Fotó: Für Henrik-archív

Ásós Géza nem kertelt

Még a hétfői munkamegbeszélésen szóba kerültek a fesztiválok, miután a szervező, Veres Orsolya azt mondta, hogy sajnos Szegeden „haldokolva szenvednek”, vagy már meg is haltak a gasztronómiai fesztiválok. Ezzel utalt például a Toros Pálinkafesztiválra, amely idén elmaradt. Ugyanígy járt a város legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, a halfesztivál, ami 26 éven keresztül volt Szeged egyik turisztikai attrakciója. Ennek kapcsán nyilvánult meg Ásós Géza egy tányér pacal mellett és azt mondta, talán nem kellene süllőt árulni 18 ezer forintért.

Van egy lélektani határ

Géza úgy fogalmazott, ha egy vendéglátós monopolhelyzetben van egy fesztiválon, annyiért adja az ételeket, amennyiért akarja.

– Azért van egy lélektani határ, ami fölé nem árulhat. Ha valahova lehívnak, és nem bírom azt az összeget árusítani, akkor nem megyek el, vagy mondjuk nem árulok egy halfesztiválon süllőt 18 ezerért, hanem árulok pacalt vagy töltött káposztát, amit 3000-4000 forintért még el tudok adni – emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában