Kerékpárutak és Munkácsy Negyed

2 órája

Jelentősen nőtt Békéscsaba turisztikai vonzereje

Békéscsaba és térsége turisztikai vonzereje a Modern Városok Program fejlesztéseinek is köszönhetően jelentősen nőtt az elmúlt években – értékelt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő annak apropóján, hogy szeptember 27-e a turizmus világnapja. Sorolta is, hogy miért érdemes Békéscsabára látogatni.

Licska Balázs

Facebook-oldalán azt írta, hogy Békéscsaba kikapcsolódni vágyóknak egyaránt kínál kulturális látnivalókat, illetve kirándulási lehetőségeket. A turisták jellemzően pár napos városlátogatásra érkeznek, és kiemelten érdeklődnek a Wenckheim-kerékpárút iránt, amely 2023-ban kiérdemelte Az év kerékpárútja címet Magyarországon. 

wenckheim-kerékpárút, Békéscsaba, turizmus
A Wenckheim-kerékpárút 2023-ban kiérdemelte Az év kerékpárútja címet Magyarországon.  Forrás: Beol-archívum

A vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 70 ezret, idén pedig immár elérte az 50 ezret. Ám ez a mutató az év végéig jelentősen nőhet, köszönhetően az ország legnagyobb gasztrokulturális rendezvényének, a Csabai Kolbászfesztiválnak.

Sorolta, hogy miért érdemes Békéscsabára látogatni. A városban van mód kerékpáros kirándulásokra, fel lehet fedezni a Munkácsy Negyed látnivalóit, a CsabaParkot, a jaminai bányatavakat, az épített örökségeket, vannak kulturális rendezvények, illetve Békéscsaba bővelkedik gasztronómiai hagyományokban is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában