Látogatás

2024.09.13. 15:11

Kínai delegáció érkezett a Körös-Maros Nemzeti Parkba

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatóságának meghívására a napokban kínai delegáció látogatott a térségbe. A vendégek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai telephelyét is felkeresték.

Dinya Magdolna

Kínai delegáció látogatott a Körös-Maros Nemzeti Parkba

Fotó: Kakuk-Labát Petra

A Wang Dongquan által vezetett delegációt dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság (KMNPI) igazgatója kalauzolta végig nemzeti park dévaványai állattartótelepén – adták hírül a Körös-Maros Nemzeti Park weboldalán.

A látogatásra a kínai vendégeket elkísérte Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés vármegyei elnöke is. A látogatók részletes tájékoztatást kaptak a nemzeti park magyar szürke szarvasmarháinak és házi bivalyainak tartásáról, valamint az ehhez kapcsolódó szakmai kérdésekről. A kínai partnerek előtt nem ismeretlenek ezek az állatfajok, ugyanis Magyarországról több esetben is eljutottak Kínába szürkemarhából és mangalicából készült termékminták. Vendégek megtekintették a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont kiállításait, és részletes tájékoztatást kaptak a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság túzokvédelmi tevékenységéről is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában