Köztisztelet övezi

2 órája

Díszoklevelet vett át a vasdiplomás dr. Kovács Sándorné Kondoroson

Dr. Kovács Sándorné Marika néni, Kondoros köztiszteletben álló, nyugalmazott pedagógusa 65 éve, 1959-ben szerezte meg első diplomáját a Gyulai Óvónőképzőben. A vasdiplomás pedagógus a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara által kiállított díszoklevelet a csütörtöki, kondorosi testületi ülésen vette át ünnepélyes keretek között Ribárszki Péter polgármestertől.

Nyemcsok László

Marika néni az óvónői diploma megszerzése után tanulmányait a Debreceni Tanítóképző Főiskolán folytatta, és általános iskolai tanító oklevelét 1978-ban vehette át. A gyermekek nevelésének és oktatásának szeretete miatt továbbképezte magát, és gyógypedagógiai, oligofrén-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett a Budapesti és Debreceni Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán.

Marika néni, díszoklevél, pedagógus
Dr. Kovács Sándorné Marika néninek Ribárszki Péter adta át a díszoklevelet Forrás: Ribárszki Péter/Facebook

Marika néni a mai napig köztiszteletnek örvend Kondoroson

Dr. Kovács Sándorné dolgozott a Kondorosi Általános Iskola napközijében alsó tagozatos tanítóként. Segítő szándéka vezette arra az útra, hogy oligofrén-pedagógia szakos tanárként a Kondorosi Általános Iskola melletti, kisegítő osztályban értelmi sérült gyermekek fejlesztésével foglalkozzon.

– Munkájára mindvégig a precizitás, aprólékosság, határozottság és a lelkiismeretesség volt a jellemző – hangsúlyozta Ribárszki Péter. – Diákjai, kollégái szerették, a tanítványok szülei megbecsülték, tisztelettel beszéltek munkásságáról. Településünkön a mai napig köztiszteletnek örvend, mivel sokat tett a közösségért. Ezúton is szívből gratulálunk, és köszönjük, hogy sok fiatalnak adott jövőt, tanította őket a szépre és jóra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában