Békéscsaba

2 órája

Kihirdették az MCC Egészségedre rajzpályázatának eredményeit

Az egészséges életmód jegyében, Egészségedre címmel tartottak szombaton közösségi és családi napot Békéscsabán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) békéscsabai képviseletén. Kihirdették az MCC által meghirdetett, Egészségedre címet viselő, gyermekeknek szóló rajzpályázat eredményeit is.

Licska Balázs

Mittag Mónika képviselet-vezető elmondta, miszerint az MCC-nél hiszik, hogy a család és az egyén akkor tud kiteljesedni, ha egészségben, biztonságban, értékek mentén éli az életét. Egészségedre címmel egy olyan programot szerveztek, amellyel segítik a szülőket és a gyermekeket egyaránt. Bár helyet kaptak benne sportprogramok is – volt mini exatlon is például –, de inkább a lelki, a mentális vonalra helyezték a hangsúlyt, ennek jegyében rengeteg előadást szerveztek különféle témákból, a megküzdési stratégiáktól a dohányzásig.

MCC, egészségedre, rajzpályázat, eredmény, rendezvény
Egészségedre címmel rendeztek közösségi és családi napot az MCC békéscsabai képviseletén. Kihirdették a rajpályázat eredményeit is. Fotó: Licska Balázs

Első vidéki helyszínként Békéscsabán rendeztek Egészségedre programot

Pető Dorina pszichológus, az MCC Egészségedre program vezetője elmondta, hogy első vidéki helyszínként Békéscsabán szerveztek Egészségedre címmel közösségi és családi napot. Igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy abban a gyermekek és a felnőttek egyaránt megtalálhassák a számításaikat, hogy legyenek hasznosak, emellett pedig szórakoztatóak is. Az Egészségedre programmal arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy az egészség akkor is fontos és érték, amikor még megvan, nemcsak akkor, amikor már nincs, tehát előtérbe helyezik a prevenciót.

Hasznos és egyben szórakoztató programokat szerveztek. Fotó: Licska Balázs

Ismertették a rajzpályázat eredményeit, átadták a díjakat

Mittag Mónika elmondta, az Egészségedre program kapcsán az MCC békéscsabai képviselete rajzpályázatot is hirdetett diákoknak, a felhívásra 74 alkotás érkezett. Ezekből szombaton digitális kiállítást nyitottak, illetve kihirdették az eredményeket, átadták a nyereményeket. Nemcsak a helyezetteket és a különdíjasokat ismerték el, mindenkit jutalmaztak, aki küldött be művet.

Az alsósoknál első lett Szaszák Kata és Gajdács Léda Luca, második Szakálos Janka, harmadik Rózsa Botond. A felsősöknél Nemesnyik Alma Réka és Pacsika Izabella közös alkotása lett a legjobb, megelőzve Bicski Rékát és Bogdán Lucát. A középiskolásoknál első lett Török-Nagy Virág Helén, Gyebnár Bence és Budai Gergő előtt. Emellett rengeteg különdíj talált gazdára.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában