Autómentes nap

Tegnap, 8:00

Szarvason is elkezdődött az Európai Mobilitási Hét

Már javában zajlanak az Európai Mobilitási Hét programjai Szarvason. A szervezők egész héten számos izgalmas rendezvénnyel várják a városban az érdeklődőket.

Vincze Attila

Szerdán 18 órától „Mindannyiunké a tér” címmel szabadtéri edzés és bemutató lesz a szökőkútnál a főtéren, ahol Kangoo foglalkozást tart Hanyecz Barbara Lilla. Csütörtökön „Bringás vért az életért” címmel a Magyar Vöröskereszt Szarvasi Területi Szervezete „Kék” véradást tart 13 és 17 óra között a Cervinus Teátrumban. A regisztrált véradók között kerékpárt sorsolnak ki.

európai mobilitási hét, Szarvas,
Szarvason is elkezdődtek az Európai Mobilitási Hét programjai. Fotó: illusztráció

Pénteken 9 és 15 óra között közlekedésbiztonsági napot rendeznek az iskolásoknak a HUMDA, valamint a Szarvasi Rendőrkapitányság közreműködésével a Várkertnél, vagyis a Kacsa tó és környékén.

Szombaton tartja meg a Szarvasi Úszó, Vízilabda és Szabadidő Egyesület az I. Válts Kerékpárra! közösségépítő kerékpártúrát. A találkozó 9 órakor lesz a főtéren, a túrát Tárnyik Ildikó és dr. Darida András Szuse elnök vezeti majd.

Vasárnap, az autómentes napon rendezik meg 8 órától a VI. Körös-Körül a Körös Körül Futófesztivált, mely a Vízi Színház Petőfi utcai parkolójából indul. A versenyközpontban egész nap ott lesz a „Mozdulnék Sportlabor” csapata, akik ingyenes egészségügyi állapotfelmérést és személyre szabott életmódtanácsokat kínálnak. Továbbá a programsorozat részeként tűzoltóautó bemutatót tartanak a Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetésével a Petőfi utcán a versenyközponttal szemben. Emellett a Bonduelle támogatásával termékkóstoló és a Toldi Söröző büféje is várja majd az érdeklődőket aznap.
A Európai Mobilitási Hét részletes szarvasi programját itt találja.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában