Békés vármegye

2024.09.08. 14:03

Ezt néztétek ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat.

Beol.hu

Nézzük, mi érdekelte leginkább olvasóinkat

Forrás: shutterstock

Megnyitott a Vármegyenap szombat délelőtt Békéscsaba szívében, a Szent István téren és az Andrássy úton. A látványos, zenés felvonuláson közreműködtek többek között a tótkomlósi fúvószenekar tagjai és a békéscsabai mazsorettek, kisbíró vitte a rendezvény hírét.

Immár 13. alkalommal szervezte meg a békéscsabai diákönkormányzat a LIKE – Lézengő Ifjúság Kulturális Eseménye elnevezésű rendezvényt, ahol bemutatkozhattak a 32. Csabai Garabonciás Napok jelöltjei és stábjai is.


A gyenge árpa- és búzatermés után a Békés vármegyei gazdák bizakodtak abban, hogy a napraforgó és a kukorica behozza a veszteséget. Nem így történt, az aszály érezteti a hatását: kukoricánál például a két-három hónapja várt 100–120 mázsás hektáronkénti termés helyett jó, ha a felét vághatják a gazdák Békésben. Több Békés vármegyei gazda is úgy fogalmazott, ilyen katasztrófa még nem volt a határban.

 


 

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában