Békéscsaba

2 órája

A fáklyás felvonulással elkezdődött a Garabonciás – videóval

A fáklyás felvonulással megkezdődött vasárnap, a mondhatni nulladik napon a 32. Csabai Garabonciás Napok. Magyarország legnagyobb, csütörtökig tartó középiskolás rendezvényén hét jelölt és csapata száll ringbe a diákpolgármesteri címért.

Licska Balázs

Megtöltötték a Korzó teret a középiskolások, innen indult a fáklyás felvonulás egészen a Szent István térig, ahol hatalmas csatakiáltásokkal jelezték, hogy szerintük melyik középiskola nyeri idén a Csabai Garabonciás Napokat, melyik jelölt lesz egy éven át Békéscsaba diákpolgármestere.

fáklyás felvonulás, Csabai Garabonciás Napok, Békéscsaba
A fáklyás felvonulással elkezdődött vasárnap a 32. Csabai Garabonciás Napok. Fotó: Licska Balázs

Szóljanak a buliról a következő napok

A leköszönő diákpolgármester, Hajdú János azt mondta, hogy lát felszabadult és izguló arcokat egyaránt. Azt kérte, hogy a következő napok ne a versenyről, hanem a buliról szóljanak; és hogy mutassák meg, hogyan tudnak kulturált körülmények között szórakozni a városban.

Békéscsabán van Magyarország legnagyobb középiskolás rendezvénye

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter kiemelte, hogy 1992 óta rendezik meg a Csabai Garabonciás Napokat, és hogy ebben hatalmas szerepet vállal Fodor József. Megnézte a jelöltek elképzeléseit, az általuk összeállított programokat, ami alapján úgy véli, hogy árad majd az energia a városban, és a zsűrinek nehéz dolga lesz. Hangsúlyozta, hogy Békéscsaba sok mindenre lehet büszke, többek között arra, hogy a Gara révén itt van Magyarország legnagyobb, legstabilabb középiskolás rendezvénye. 

 A Garabonciás Napok Magyarország legnagyobb, legstabilabb középiskolás rendezvénye.  Fotó: Licska Balázs

Hét jelölt verseng a diákpolgármesteri címért a Garabonciás Napokon

A fáklyás felvonulás után bemutatkozott a hét diákpolgármester-jelölt is, azaz

  • Biró Bendegúz (Gészi),
  • Fábián Áron (Belvár),
  • Gábor Tibor Dominik (BEG),
  • Gellért Milán (Közgé),
  • Lukoviczki Máté (Zwack),
  • Petrovszki Gergő (Trefort),
  • Pojendán Áron (Andrássy).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában