Nagyra becsülték kollégájukat

1 órája

Gyászolják a csabai Szent-Györgyiben a tanárnőt

Mély megrendüléssel tudatták volt és jelenlegi tanulóikkal, kollégáikkal a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Facebook-oldalán, hogy Endreffyné Gyöngyösi Edit tanárnő örökre lehunyta a szemét.

Nyemcsok László

Az elhunyt tanárnő emlékére égnek a mécsesek.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Amint írták: „Iskolánk gyászol egy szeretett és nagyra becsült kollégát. 2000-ben került intézményünk jogelődjébe, a Tevan Andor Gimnáziumba. Több nyelven beszélő, olvasó, a világ szellemi életét eleven érdeklődéssel kísérő, kiemelkedő humán műveltséggel bíró tanár volt. Egész életében szenvedélyes, elszánt, bátor és formabontó maradt, aki humorával, elkötelezettségével hagyott nyomot kollégáiban, diákjaiban.”

Endreffyné Gyöngyösi Edit 
Forrás: Facebook/BSZC Szent Györgyi Albert Technikum és kollégium

Ahogy írták, Endreffyné Gyöngyösi Edit a diákokat elkötelezetten olvasásra, gondolkodásra, kritikai szemléletre bátorította, és próbálta nevelni. A nevelésben, oktatásban az egyik legfontosabb dolog a következetesség. Ő következetesen hitt abban, hogy az oktatás, az olvasottság az, ami az embert felemeli, megváltoztatja a sorsát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában