Időjárásváltozás

2024.09.12. 09:59

Beköszöntött a hűvös idő, mutatjuk a csabaiak hogyan fogadták – videóval

Az elmúlt napokban a nyári hőség hirtelen borús és esős időre váltott. A gyors változás megterhelheti az immunrendszert, ráadásul akik nem öltöznek fel megfelelően, könnyen megfázhatnak. Megkérdeztük a csabaiakat, hogyan fogadták a tikkasztó meleg utáni gyors lehűlést.

Dinya Magdolna

Az időjárásváltozásnak egyesek kifejezetten örültek, mivel a fülledt nyári napok után igazi felfrissülést hozott a friss eső, és talán a természet is regenerálódik a nagy szárazság utáni a csapadék hatására. 

időjárás, borús, esős, hőség
Az elmúlt napokban a nyári hőség, borús és esős időre váltott Illusztráció: Gettyimages

Csökken a napsütéses órák száma

Azonban most már folyamatosan csökken a napsütéses órák száma, ami negatívan befolyásolhatja egyesek közérzetét és hangulatát. Főleg az idősebbek panaszkodtak arra, hogy már nincs olyan jó kedvük a borongós időjárásnak köszönhetően, és ilyenkor kevésbé mozdulnak ki otthonról. Fontos megjegyezni a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő alvás, a rendszeres mozgás és a stressz elkerülésével, kevésbé jelentkezhetnek a frontérzékenység okozta panaszok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában