Kaszaperi újszülöttek

1 órája

A kaszaperi életfa újabb nevekkel gyarapodott, a falunapon köszöntötték az újszülötteket

Megkímélte a heves eső a kaszaperi újszülötteket és a családokat, akik babakocsikkal érkeztek a szombati falunapra. Remek időben köszöntötték őket, ahogy ennek már sokéves hagyománya van a településen.

Csete Ilona

Szász Ildikó jegyző köszöntötte Kaszaper legifjabb lakóit, szüleiket és minden kísérőt, a falunap vendégeit, a szórakozni érkező lakosokat.

A kaszaperi életfára újabb nevek kerültek fel
Fotó: A szerző felvétele

Hagyománya van annak, hogy a település legifjabb lakóit köszöntik személyesen.

– Egy gyermek születése mindenki életében különleges pillanat, mindig újat hoz. Új élményeket, érzéseket és kihívásokat a szülőknek, a család többi tagjának. Egy kisbaba megváltoztatja azok szívét, akikhez érkezik. Az újszülött az örök szerelem és ragaszkodás jelképe – fogalmazott Szász Ildikó, aki az élet legszebb csodájának nevezte, amikor megérkezik az apró kis ember, akire vártak és vágytak. Aki az életével betölti a kedves otthont. Nagyszerű érzés szülőnek lenni, mert a gyermekek adják egy pár életének az értelmét, és ez nem ismer fáradságot, áldozatot, csak féltő gondoskodást, szeretetet.

– Kérjük önöket, hogy vigyázzák gyermekük minden lépését, kísérjék, óvják, féltsék őket, de arra is figyeljenek, hogy megismerjék az életet. Ma azért is jöttünk itt össze, hogy megünnepelhessük és köszönthessük településünk legifjabb lakóit. Biztosíthatunk titeket: Kaszaperen mindig otthon lesztek.

A köszöntő után Kun László polgármester Erdős Norbert országgyűlési képviselővel átadta a település ajándékait a legifjabb kaszaperi lakosoknak, családjaiknak, majd közösen megnézték a parkban felállított életfán a gyermekek neveivel ellátott plaketteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában