A Csompi család is nyert

2 órája

Az aerobik klub gyúrta a legjobb kolbászt Kondoroson, a kertbarát kör rendezvényén – galériával

Benépesült a kondorosi Lovarda Rendezvényközpont szombaton a kolbásztöltő- és töltöttkáposzta-főző versenyen. A rendezvényt a helyi kertbarát kör szervezte. Kolbászgyúrásban a Balance Aerobic Club nyert, megelőzve a Százszorszép fiúkat és a VárosHáziKolbászokat. A legjobb töltött káposztát a Csompi család készítette, második a Sördögök, harmadik a kertbarát kör csapata lett.

Nyemcsok László

Kitehette volna a megtelt táblát a kondorosi Lovardában szombaton a szervező helyi kertbarát kör. Számos csapat gyúrta a kolbászt és főzte a töltött káposztát, de ami ugyanilyen fontos, a látogatók száma a kertbarát kör minden várakozását felülmúlta.

kertbarát kör, Kondoros, kolbász, töltött káposzta
Ribárszki Péter (jobbra) a VárosHáziKolbászok gyúrását is megnézte a kertbarát kör rendezvényén Fotó: Kondorosi Kultúrpercek

A kertbarát kör szlogenje érvényesült, a hagyományok életre keltek

Ehhez hozzájárult az is, hogy a kondorosi civil szervezetek, klubok nagy létszámban jelentek meg, valamint népes küldöttség érkezett Kondoros testvértelepüléséről, az erdélyi Küsmödről. Emellett 12 budapesti kertbarát kör képviseltette magát a versenyeken, és lelkes szurkolókkal együtt érkeztek. A verseny fővédnöke, Ribárszki Péter polgármester elmondta, igazi közösségi élményben volt részük a megjelenteknek, mindenki jól érezhette magát. A Kondorosi Kertbarát Kör szlogenje: „Ahol a hagyományok életre kelnek.” Nos, ez itt teljes egészében megvalósult.

A családok minden tagja jól érezhette magát

Melis Zoltán, a kertbarát kör elnöke kiemelte, az esemény nem csak a versengésről szólt, külön figyelmet fordítottak arra, hogy a család minden tagja jól érezze magát. A gyermekek számára ugrálóvár, csillámtetoválás és lovaglási lehetőség biztosította a szórakozást, míg a felnőttek lovaskocsikázhattak, sőt, quaddal is lehetőség nyílt néhány kört tenni a rendezvény területén, ami különleges élményt jelentett a résztvevők számára. A kertbarát kör által szervezett versenyeken mindenki a saját, jól bevált receptjével próbált hódítani a zsűri előtt, melyet Megyik Pálné Kati, Laurinyecz György és Óvári Csaba alkotott. Nem volt könnyű a döntés, hiszen minden csapat igyekezett a legjobb formáját hozni, és a lehető legízletesebb ételeket elkészíteni.

Az eredményhirdetés után is boldog arcokat lehetett látni, itt ugyanis mindenki nyert Fotó: Kondorosi Kultúrpercek

A legszebb asztallal a Százszorszép lányok jelentek meg

A rendezvény legfiatalabb versenyzője ifj. Szabó Lajos volt, a legszebb asztallal a Százszorszép lányok jelentek meg. A legnagyobb létszámú csapattal a Balance Aerobic Club képviseltette magát, különdíjat kapott a küsmödi Kanálforgatók csapata. Melis Zoltán az eredményhirdetés után köszönetet mondott a kertbarát kör tagjainak és a támogatóknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvény ilyen színvonalas és sikeres legyen. Az eseményen résztvevők és a vendégek egyaránt élményekkel gazdagodva térhettek haza, és már most várják a jövő évi megmérettetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában