Élhető települések

2 órája

Kunágota művelődési házát és a kerékpárútját felújítják

Kunágota önkormányzata eredményesen pályázott a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül meghirdetett Élhető települések című felhívásra. A Komplex infrastrukturális fejlesztés Kunágotán című projekt a 2021-2027-es programozási időszakban valósul meg 250,54 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Csete Ilona

Kunágota önkormányzata ebben a projektjében célul tűzte ki a helyi művelődési ház infrastrukturális fejlesztését annak érdekében, hogy modern, a mai kornak megfelelő közösségi teret alakíthasson ki. Az épület korszerűsítésének tervezett munkái magában foglalják a nézőtér burkolatának, az elavult határoló nyílászáróinak a cseréjét, a használaton kívüli kémények bontását, valamint az ezzel összefüggésben lévő tető helyreállítást, valamint bádogozási munkákat. Az épületet akadálymentesítik, akadálymentes illemhely és parkoló kialakítása is tervezett.

kerékpárút, művelődési ház, felújítás
Megvalósul a település központjában az állami út mentén kétirányú közlekedésre alkalmas belterületi kerékpárút felújítása is.
Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Megvalósul a település központjában az állami út mentén kétirányú közlekedésre alkalmas belterületi kerékpárút felújítása is. A kerékpárút felújítása és szélesítése közvetlenül kapcsolódik a művelődési ház felújításához. Az 250,54 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a felújítási munkákat érintő teljes szakasz hossza 2315 méter, amelyből összesen 1548,69 méter kerül felújításra a projekt keretein belül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában