Csatlakozz!

2 órája

Ezért lila minden kirakat Orosházán

Figyelemfelkeltő napra készül szombaton az Orosházi Mályvavirág Pont. Vezetőjükkel, Farkas Attilánéval a sokadik, lilába ,,öltöztetett” kirakat láttán leültünk beszélgetni egy kialakított szelfipont padjára, hogy megtudjuk, miért lila a város több pontján sok kirakat.

Csete Ilona

Orosháza belvárosában, a postával szemben ez a bizonyos szelfipont is színeivel csalogatja a (meg)pihenni vágyókat. Ráadásul jó kilátás nyílik majd innen arra a szűrőbuszra, ami szombaton leparkol az Eötvös téren. S hogy milyen alkalomból? Bárki csatlakozhat a Nőgyógyászati Onkológiai Világnap programjaihoz Orosházán is. 

Mályvavirág, méhnyakrák, Orosháza
A szelfizőknek is kedveznek – Farkas Attiláné abban bízik, hogy sokan csatlakoznak. A szerző felvétele

Világszerte több mint 100 figyelemfelkeltő esemény, megmozdulás várható ezekben a napokban. Az a közös cél és hívó szó, hogy tegyünk a nőgyógyászati daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos megbélyegzés ellen együtt. Közösen emeljük fel a hangunkat, beszéljünk róla. Betegszervezetek, tudományos társaságok, érintettek és családjaik, egészségügyi dolgozók, döntéshozók és a hatóság idén összefog a nőgyógyászati onkológiai világnap alkalmából. 

A Mályvavirág Alapítvány a szervező

A világnapi eseményt immáron hatodik alkalommal, ez évben is a Mályvavirág Alapítvány szervezi Magyarországon, folytatva a 2020-ban indított Mályvavirág Pontok Stafétáját. A szombati nap Orosházán szól majd a közös mozgásról, a felvilágosításról, a figyelemfelkeltésről, a tanácsadásról, a szűrésekről.

Farkas Attiláné a szelfiponton arról mesélt, milyen sokan csatlakoztak az Orosházi Mályvavirág Pont szombatra meghirdetett programjaihoz látványelemekkel (színes kirakatokkal például), előadással, szűrésekkel, sportos programmal stb., amiket az Eötvös téri iskolában, a Máltai játszótéren, a Petőfi művelődési központban rendeznek és ezekre a helyszínekre gyalog, együtt sétálva jutnak majd el a rendezvényhez csatlakozók. Reményét fejezte ki a házigazda, hogy séta közben egyre többen és többen lesznek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában