Behajtás

2 órája

A ménest behajtották a legelőről Mezőhegyesen

Szent György napjához kapcsolódik a ménes kihajtása a legelőre – ez is sok érdeklődőt vonz minden tavasszal. Ám ez a hétvége, a Szent Mihály napjához kötődő behajtás is a ménesbirtok sokszínű, csábító programjának köszönhetően ,,telt házas” volt szombaton, a 20-i majorban.

Csete Ilona

Behajtották a ménest a legelőről

Forrás: Ménesbirtok/Facebook

A hagyományok szerint Szent Mihály napján hajtják be az állatokat a téli szállásukra. A lovasélet sok, látványos, közönséget szórakoztató programjával készült a szombati behajtásra Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság.

Családok, baráti társaságok, visszatérők és először kilátogatók lehettek részesei a battonyai önkéntes tűzoltók, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub és a Kassai Lovasíjász Iskola bemutatóinak, a lovas akrobatika kiválósága – Hungarian Trick Riding Team – is lenyűgözte a közönséget, ahogy a többi fellépő is.

A fényképezőiket, kameráikat élesítők a behajtásra készülve délután elfoglalták a legjobb helyeket a kordonok mellett és várták a távoli legelőről patadübörgéssel érkező nóniusz csikók és tenyészkancák és a gidrán tenyészkancák érkezését. Az idei behajtás is nagy élményt, látványt jelentett a résztvevőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában