Népmese

2 órája

Mesés nap: a bátor papagájjal érkezett a bölcsődébe

Meséljünk sokat! Itt a népmese napja, a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére első ízben 2005 őszén rendezték meg. Dombegyházon nem csak e jeles napon ülik körbe a gyerekek a mesélőket.

Csete Ilona

A bölcsődésekhez papírszínházzal érkezett Dohorné Nagy Nóra

Forrás: Facebook

A népmese napjának ötletgazdái arra kérték a könyvtárosokat, a pedagógusokat és a mesével foglalkozó szakembereket, valamint a meseszerető gyerekeket és felnőtteket, hogy ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Elevenítsék fel a mesemondás ősi művészetét, hallgassák meg egymás legkedvesebb meséit, a mesékbe szőtt bölcsesség máig érvényes üzeneteiről beszélgessenek, arról a mindennapjainkban is használható tudásról, amely minden népmese sajátja.

Kedvenc népmesém címmel hirdetett rajpályázat legjobbjait jutalmazták
Forrás: Facebook

Benedek Elek születésnapja (szeptember 30.) a máig élő népmese ünnepe az egész Kárpát-medencében. 2024-ben immáron 20. alkalommal rendezik meg.

A Dombegyházi Közösségi Színtér és Könyvtár közművelődési munkatársa, Dohorné Nagy Nóra ebből az alkalomból meglátogatta a helyi bölcsődéseket. Papírszínházával érkezett. Elmesélte a kicsiknek a bátor kis papagáj történetét.

Hírportálunknak pedig azt mesélte, hogy az idei Kultúrházak éjjel-nappal című országos rendezvénysorozathoz a mesék varázslatos világával kapcsolódik intézményük.

Bevonják a bölcsiseket, az óvodásokat és az általános iskolásokat is. Az iskolásoknak rajzpályázatot hirdettek. 

Nagy öröm számunkra, hogy Battonyáról és Medgyesegyházáról is érkeztek pályaművek – írták közösségi oldalukon.

A bölcsődésekhez papírszínházzal érkezett Dohorné Nagy Nóra
Forrás: Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában