Osztálytalálkozó

2024.09.11. 11:39

Nosztalgiáztak a Táncsics egykori diákjai

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium egykori tanulói 59. osztálytalálkozójukat Gyopárosfürdőn rendezték a nyáron.

Csete Ilona

A Táncsics egykori diákjai az 59. találkozójukon

Forrás: Facebook

Több mint harminc fiatal ült iskolapadba 1960-ban. Osztályfőnökük Kocsis Rózsika volt, igazgatójuk pedig Keller József. Úgy emlékeznek, nagy volt a szigor, a lányok kezére néztek akkoriban, nem lehetett ám színesre festett körmökkel középiskolába menni – erről is nosztalgiáztak, meg arról, hogy, a folyosón úgy sétálhattak, hogy a fiúk az egyik, míg a lányok a másik oldalon haladtak. Viselniük kellett diáksapkát és köpenyt.

Az idei, az 59. találkozóján a Táncsics gimnázium 1964-ben érettségizett E. osztályából tíz egykori diák volt jelen. 1964-ben a Táncsicsban hat osztály volt, nagyon sokan érettségiztek és szinte mindenki továbbtanult.

Az E. osztályosok, a politechnikások, gyümölcstermesztő és faiskolakezelőkké váltak. Több érettségizett fiú akkoriban mezőgazdasági pályát választotta ezeknek az ismereteknek a birtokában.

Az idei összejövetelre visszatértek az Orosháza környékén élők, de messzebbről is úgy érezték, itt a helyük, az évente megszervezett találkozón. Jövőre ugyanitt folytatják!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában