Nemzetközi járőrbajnokság

2 órája

Sárgarigók vonulása: tartalékos katonák mérik össze tudásukat

Immár ötödik alkalommal kezdődött el a Sárgarigók Vonulása nemzetközi járőrverseny Békésben, a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj szervezésében. Tartalékos katonák mérik össze a tudásukat.

Dinya Magdolna

A rendezvényt a Gyulai Szakképzési Centrum Wenckheim termében, Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Lipták József alezredes, a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka nyitotta meg pénteken délután. 

tartalékos katonák, sárgarigók vonulása, járőrbajnokság
Ünnepélyesen megnyitották a Sárgarigók Vonulása című nemzetközi járőrbajnokságot, tartalékos katonák mérik össze tudásukat Fotó: Beol.hu

Magyar csapatok mellett, amerikai és lengyel csapatok is részt vesznek a megmérettetésen

A járőrbajnokságot elsőnek 2019-ben rendezték meg Békéscsabán, akkor még egyfajta ezred szintű házi versenyként. A pozitív tapasztalatok és az elöljáró szándéka arra inspirálták a vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóaljat, hogy tovább fejlessze a versenyt, amely immár 5. alkalommal jön létre az országos Magyar Tartalékosok Napi rendezvénysorozat részeként. A magyar csapatok mellett amerikai és lengyel csapatok is részt vesznek az egyedülálló eseményen. 

Dr. Görgényi Ernő nyitotta meg a járőrversenyt. Fotó: Beol.hu

Növeli a tartalékos katonák társadalmi elfogadottságát

A Sárgarigók Vonulása járőrverseny vasárnapig változatos programokkal és kihívásokkal folytatódik a versenyzők számára. A rendezvény eredeti célkitűzéseit sikeresen teljesítette, nemcsak a kiképzettség felmérése valósult meg, hanem a bajtársi kötelékek is erősödtek. Emellett fejlődtek a nemzetközi kapcsolatok, és tovább nőtt a tartalékos rendszer társadalmi elfogadottsága is. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában