Programok

3 órája

Értéket teremtenek Sarkadon a közmunkások

Több mint százan dolgoznak a közfoglalkoztatási programok keretében Sarkadon, az önkormányzat kötelékében – ismertette dr. Mokán István polgármester. Sarkad is részt vett nemrég Békéscsabán, a kormányhivatal által szervezett közfoglalkoztatási kiállításon és vásáron, megmutatva, hogy a közfoglalkoztatásban ténykedők igenis képesek értéket előállítani, teremteni.

Licska Balázs

Sarkadon a startmunka mintaprogramok keretében 104-en dolgoznak – ismertették Sarkad Facebook-oldalán.

Sarkad, közmunka, értékteremtés
Sarkad is részt vett a nemrég Békéscsabán rendezett közfoglalkoztatási kiállításon és vásáron. Fotó: Sarkad város Facebook-oldala
  • A mezőgazdasági projektben 36-an vesznek részt, ők szabadtéri zöldségtermesztéssel, állattartással, valamint őszi búza, kukorica és napraforgó termesztésével foglalkoznak.
  • A szociális jellegű programban 62-en ügyelnek a belterületi utak karbantartására, a közterületek tisztán tartására, a virágosításra és a parkgondozásra.
  • A helyi sajátosságokra épülő projektben hatan munkálkodnak, ők a közétkeztetési intézménynél segítik a mindennapi munkát.

A 104 sarkadi mellett 25-en a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programban vállalnak szerepet. 

A közfoglalkoztatási programokban dolgozók igenis képesek értéket előállítani, teremteni – hangsúlyozta dr. Mokán István polgármester. Hozzátette: ezt megmutatták Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatal által szervezett közfoglalkoztatási kiállítás és vásár keretében is, hiszen népszerű volt a sarkadi stand a látogatók körében, minden árucikket elkapkodtak. 

Beszélt arról, miszerint az idén a közfoglalkoztatási programra elnyert 226 millió forintos támogatásból nemcsak a munkabér kifizetésére nyílik lehetőség, hanem eszközfejlesztésre is.

Örömteli ténynek nevezte, hogy az elmúlt években Sarkadon is csökkent a közfoglalkoztatottak száma, hiszen mindez arra utal, hogy az értékteremtő közfoglalkoztatás révén több száz sarkadit sikerült visszavezetni az elsődleges munkaerőpiacra. Kiemelte: több mint tíz éve, amikor a projektek elindultak, a sarkadi közfoglalkoztatottak száma meghaladta a hatszázat. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában