Jótékonyság

2024.09.15. 10:03

Tornafelszerelést kapnak a rászoruló diákok Szeghalmon

Egy felajánlásnak köszönhetően 53 rászoruló diák kap tornafelszerelést Szeghalmon, a Tildy Zoltán általános iskolában – ismertette Macsári József polgármester és dr. Pénzely Erika jegyző.

Licska Balázs

Elmondták, hogy a közelmúltban elhunyt Szeghalom egyik díszpolgára. A helyi rendelet alapján ilyenkor az önkormányzat gondoskodik a temetésről és viseli a költségeket, amennyiben erre a család igényt tart. Ezt azonban a család nem kérte, inkább azt javasolta, hogy ezt az összeget fordítsák jótékony célokra: segítsék a rászoruló gyermekek tanévkezdését.

tornafelszerelés, diákok, szeghalom
Ötvenhárom diák kap tornafelszerelést Szeghalmon. Illusztráció: Shutterstock

Az önkormányzat ezért egyeztetett a helyi általános iskolával. A tankönyvek ingyenesek a diákok számára, illetve a rászoruló tanulóknak füzetcsomagot ugyancsak biztosítanak térítésmentesen. A megbeszélések szerint a szűkölködő családoknak tehát az jelentene igazán nagy segítséget, ha a gyermekek tornafelszerelését biztosítanák.  Ezért az 53 rászoruló diák számára megveszik a tornacipőt, a tornanadrágot és a tornatrikót, erre összességében mintegy 500 ezer forintot biztosít az önkormányzat – mondták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában