Szépségverseny

2024.09.12. 19:02

Titokban jelentkezett, szépségkirálynő lett Molnár Ramóna, az orosházi gimnazista

A Magyarok Világszépe Szépségverseny győztese egy orosházi középiskolás. A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 17 éves diáklánya, Molnár Ramóna képviselheti a Miss Intercontinental szépségversenyen hazánkat. Ramónát Karcagon választották szépségkirálynővé egy gálaműsor keretében. Hírportálunknak viszont már Orosházán nyilatkozott.

Csete Ilona

Megválasztották a Magyarok Világszépét augusztus utolsó hétvégéjén Karcagon. Molnár Ramóna 17 éves, csengődi diáklány középiskolai tanulmányai révén Orosházához kötődik, hiszen a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulója. A szépségkirálynő képviseli majd hazánkat decemberben a Miss Intercontinental nemzetközi versenyen. A karcagi döntőn a királynői cím mellett Ramóna jutalma egy Fiat 500-as személygépkocsi volt.

Molnár Ramóna, Fásy Ádám, szépségkirálynő, Orosháza
Fásy Ádámmal a szépségkirálynő, Ramóna Fotó: Knap Zoltán

Ahogy arról több hírportál beszámolt, a fiatal lány korábban a sport világában jeleskedett, asztaliteniszben bajnoki címeket is szerzett. Volt igazolt játékosa az Orosházi Asztalitenisz Sportegyesületnek, így került Orosházára, majd belekóstolt a szépségversenyek világába.

A szépségkirálynő érettségire készül, sokat tanul

A győzelem után viszont várta Ramónát az iskolapad – az érettségi évében a világversenyre való készülődés mellett a tanulást sem hanyagolja el a Fásy Ádám nevével fémjelzett szépségverseny döntőjében legyőzőre nem találó gyönyörű lány. Orosházán, egy iskolai napja végén nyilatkozott a Beol hírportálnak. Elárulta: Orosházára 8. osztályosként érkezett, mint igazolt asztaliteniszező. Máig meghatározza az életét a sport.

Nagyon jól érzem magam itt, Orosházán, szeretem az iskolát, mert nagyon családias a légkör. Sikeresen letettem az előrehozott érettségit angol nyelvből és biológiából, amit a tanáraim segítő és odaadó munkájának köszönhetek.

Molnár Ramóna, az orosházi diáklány nem talált legyőzőre
Fotó: Knap Zoltán

Első szépségversenyére titokban nevezett

– Kik biztatták, hogy próbálja ki magát a szépségversenyek világában?
– Titokban jelentkeztem erre a megmérettetésre. Csak akkor tudattam ezt a családommal, amikor behívtak a Magyarok Világszépe Szépségverseny castingjára. Előtte is sokan kérdezték már tőlem, miért nem indulok szépségversenyen, ez is szerepet játszott abban, hogy rászántam magam a nevezésre – nyilatkozta Ramóna, aki azt is elárulta, orosházi barátai, barátnői nagyon büszkék reá. – Mindenki sok szeretettel fogadott és szívből gratulált. A tanárok és a diákok is büszkén emlegetnek, a folyosókon sétálva gyakran érzem a támogatásukat.
Arra is kíváncsiak voltunk, vajon minek köszönheti az első megmérettetés e szép győzelmét? Mit érez erősségének?
– Mind a belső, mind a külső kisugárzásomat, az alkalmazkodóképességemet és a kitartásomat.
Ramóna elárulta, a nemzetközi megmérettetésre (decemberben a Miss Intercontinental világversenyt Egyiptomban, Sharm es-Sejkben rendezik) nagyon készül, van még mit tanulnia...

Molnár Ramóna a szépségversenyen, koktélruhában 
Fotó: Knap Zoltán

Egyiptomba utazik a szépségkirálynő

– Mindenképpen szeretnék javítani a járásomon, a színpadi mozgáson. Edzésekkel tartom magamat jó kondícióban. Az angol nyelvtől és a kommunikációtól  nem félek. És mindenben segítségemre van a Fásy család: Ádám, Marika, Zsüliett. És természetesen az én kis családomra is számíthatok. Hálás is vagyok ezért mindannyiuknak.
Arra is rákérdeztünk, összeegyeztethető-e az érettségire és a világversenyre való felkészülés?
– Igen, gőzerővel készülök az érettségire is. Biztosan nehezebb lesz így, de azon vagyok, hogy minden, amit elterveztem, sikerüljön a sok elfoglaltság mellett.

Tudatos a pályaválasztása, gyógyszerésznek készül

Ramóna azt is elmesélte, hogy tudatos a pályaválasztása. Érettségi után szeretne jelentkezni a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karára.  – Családunkban ez tradíció. Bátyám és nagybátyám is gyógyszerész – tette hozzá magyarázatként.
Molnár Ramóna a szépségkirálynőnek járó csodás korona mellé egy autót is kapott.  – A Fiat 500 még vár reám. De hamarosan a friss jogosítványommal átveszem, és ezzel fogom bejárni a világot.

A finalisták útja a döntőig

A tévénézők pedig szeptember 28-án, szombaton 22 óra 20 perctől kísérhetik figyelemmel a finalisták útját a döntőig. A  nagyszabású gálaműsorral egybekötött finálét 29-én, vasárnap 21 óra 20 perctől a Super TV2-n láthatják majd.

A szépségverseny győztese: Molnár Ramóna Fotó: Knap Zoltán

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában