Békéscsaba

2024.09.16. 17:12

Szóljon hozzá! Bárki véleményt mondhat a városi közgyűlés előterjesztéseiről

Szóljon hozzá! címmel újszerű, a demokráciát erősítő, az átláthatóságot segítő interaktív kommunikációs felületet hoztak létre Békéscsaba honlapján, amelynek lényege, hogy bárki véleményt mondhat, kérdezhet a városi közgyűlés elé kerülő előterjesztésekkel kapcsolatban – ismertette hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. A Szóljon hozzá! felülete már most, a csütörtöki városi közgyűlés előtt is elérhető.

Licska Balázs

Egy újszerű, a demokráciát erősítő, az átláthatóságot segítő szolgáltatásról van szó – ismertette a Szóljon hozzá! kezdeményezéssel kapcsolatban Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere hozzátette: a békéscsabaiak kíváncsiak, keresik az információkat, szeretnének beleszólni a közügyekbe és azokról véleményt alkotni. Ezt értékelte a városvezetés, amikor létrehozták online, Békéscsaba honlapján ezt az interaktív kommunikációs felületet.

Szóljon hozzá!, Békéssámsonba, Szarvas Péter
Szarvas Péter polgármester mutatta, hogy Békéscsaba honlapján, a Szóljon hozzá! felületen milyen űrlap kitöltésével 
mondhatnak véleményt a városi közgyűlés elé kerülő előterjesztésekről az érdeklődők. Fotó: Licska Balázs

Trendivé tennék a véleményalkotás, a beleszólás jogát

Elmondta, hogy önkormányzati ügyekben főleg a városi közgyűlés hoz döntéseket, bizonyos ügyekben pedig a bizottságok vagy a polgármester határoznak. A városi közgyűlés elé kerülő előterjesztések eddig is elérhetők, letölthetők és olvashatók voltak minden érdeklődő számára. Most a véleményalkotás, a beleszólás jogát, lehetőségét szeretnék – mint fogalmazott – trendivé tenni.

Szóljon hozzá! Az ülést megelőző második nap 16 óráig

A Szóljon hozzá! felületen nem csak megismerhetők az előterjesztések. Az érdeklődők egy űrlap kitöltésével, név és elérhetőség megadása mellett azokkal kapcsolatban javaslatokat tehetnek, kérdezhetnek is – az ülést megelőző második nap 16 óráig, ami a csütörtöki ülést figyelembe véve kedd 16 órát jelent. A beérkező felvetéseket a városházán figyelik, összesítik, azok a jegyző és a polgármester elé kerülnek. A városi közgyűlés ülésén ismertetik is ezeket, tehát akár döntések múlhatnak a véleményeken.

E-mailben és Facebookon is lehet érdeklődni 

Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy természetesen lehet neki önkormányzati ügyekben levelet írni, a Facebook-oldalán ugyancsak kérdezhetnek tőle, a Szóljon hozzá! felületnek köszönhetően azonban hivatalos mederbe is terelhetik ezeket a városi közgyűlés elé kerülő előterjesztésekkel kapcsolatos véleményeket, javaslatokat. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában