Szeged-Csanádi Egyházmegye

2024.09.05. 13:51

Felkerült a kereszt az épülő templom tornyára Okányban

Javában zajlik Okányban a római katolikus templom építése, immár a kereszt is felkerült a tornyára – ismertette Szívós László polgármester, kiemelve, hogy az istenháza a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában valósul meg. Az egyházmegyénél elmondták, hogy milyen lesz a templom, és hogy várhatóan mikor készül el.

Licska Balázs

A kivitelező által tervezett ütemben halad a beruházás, jelenleg belső felületképzési munkák zajlanak – közölték a Szeged-Csanádi Egyházmegyénél. Szerződés szerint októberben ér véget a fejlesztés. Arról egyelőre nem született döntés, hogy mikor szentelik fel a templomot, de reményeik szerint a hívők a karácsonyt immár a felszentelt istenházában ünnepelhetik.

Szívós László polgármester elmondta, hogy immár a kereszt is felkerült az épülő római katolikus templom tornyára
Szívós László polgármester elmondta, hogy immár a kereszt is felkerült az épülő római katolikus templom tornyára. Fotó: Licska Balázs

Száznál is többen férnek majd el a templomban

A templom 150 négyzetméteres és 5 méter belmagasságú lesz, hatvan ülőhellyel rendelkezik majd, és várhatóan még ugyanennyien férnek el benne, állva. 

Az okányiak igényelték, hogy építsenek római katolikus templomot

Az épülő templom alapkövét tavaly tavasszal rakták le. Akkor Szívós László polgármester elmondta, hogy a községben kisebb létszámban ugyan, de élnek római katolikusok, akik régi igénye, vágya, hogy hitüket, alkalmaikat méltó körülmények között élhessék, tarthassák meg. Azon a helyen, ahol felépül a templom, egykor római katolikus imaház állt, az épület állaga viszont leromlott, ezért sok éve lebontották. 

A Szegd-Csanádi Egyházmegyénél megerősítették: a római katolikus templom igénye helyi szinten fogalmazódott meg, ezért döntöttek az építés mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában