Nemzetiségek

3 órája

Megalakult a vármegyei német, roma és román önkormányzat

Megtartotta alakuló ülését a minap Békéscsabán, a vármegyeházán a vármegyei német, roma és román önkormányzat – ismertették a vármegyeháza honlapján, hozzátéve, hogy a vármegyei nemzetiségi önkormányzatok az elnökökről és az elnökhelyettesekről is döntöttek.

Licska Balázs

A vármegyei német, roma és román önkormányzat is megtartotta alakuló ülését a minap Békéscsabán. Fotó: bekesmegye.hu

Békés Vármegye Önkormányzatának honlapján sorolták, hogy kik kerültek be az egyes grémiumokba, és hogy kiket választottak meg elnököknek és elnökhelyetteseknek.

  • A vármegyei román önkormányzatba bekerült Karancsi Andrásné, Tát Margit, Márk Tivadar Tamás, Árgyelán Mihály, Botás László, dr. Gurzóné Gombos Mária és dr. Netye Zoltán. Elnöknek választották meg Karancsi Andrásnét, elnökhelyettesnek Márk Tivadar Tamást.
  • A vármegyei német önkormányzatban helyet kapott Gutiné Beinschrodt Erzsébet, Hack Ferenc Mihályné, Rau Mihály, dr. Abonyi Lajos, Hack Mária, Megyesiné Pflaum Márta és Wittmann-né Abonyi Mónika. A döntés nyomán dr. Abonyi Lajos lett az elnök, míg Hack Mária az elnökhelyettes.
  • A vármegyei roma önkormányzatba bekerült Ajtai Zsolt, Balog Krisztián, Romhányi Tiborné, Budai János Zoltán, Jónás Katalin, Ásós Tibor és Raffael Attila. Ajtai Zsoltot választották meg elnöknek, valamint Budai János Zoltánt elnökhelyettesnek.

Mint írták, a vármegyei szlovák önkormányzat ülésén a jelenlévők nem jutottak egyezségre, így az alakuló ülés október 24-én lesz.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában