Molnár Sándor

2 órája

Elnököt választottak, megalakult a Békés vármegyei közgyűlés

Megtartotta hétfőn alakuló ülését Békéscsabán, a Jókai színházban a Békés vármegyei közgyűlés. A grémium tagjai esküt tettek és átvették esküokmányaikat. A Békés vármegyei közgyűlés elnökének a június 9-ei önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP-s listát vezető Molnár Sándort szavazták meg.

Licska Balázs

A június 9-ei önkormányzati választás eredményeként a Fidesz-KDNP 9, a Mi Hazánk 3, a Momentum és a DK pedig 2-2 mandátumot szerzett a Békés vármegyei közgyűlésben. Ennek alapján a grémiumba bekerült

Békés vármegyei közgyűlés, alakuló ülés
Megtartotta hétfőn Békéscsabán, a Jókai színházban az alakuló ülését a Békés vármegyei közgyűlés, amelyen a grémium elnökének Molnár Sándort (Fidesz-KDNP) választották meg
Fotó: Lehoczky Péter
  • a Fidesz-KDNP részéről Molnár Sándor, dr. Onody Gyula, Kónya István, Mucsi András, Szebellédi Zoltán, Farkas Tamás, Szegedi Balázs, Lehóczkiné Timár Irén Mária és Seres Péter;
  • a Mi Hazánk képviseletében Földesi Mihály, Schultz Gábor és Vidó Attila;
  • a Momentum részéről Németh Sándor és Kátai Attila;
  • a DK képviseletében Szabó Jánosné és Molnár Gábor.

Köszöntőt mondott dr. Takács Árpád főispán

Napirend előtt köszöntőt mondott dr. Takács Árpád főispán. Hangsúlyozta: az elmúlt öt évben a Békés vármegyei közgyűlés a jogszabályok szerint, szakszerűen, a rendeltetésének megfelelően működött. Szólt arról is, hogy az elmúlt ciklusban Békés vármegye fejlődött, a forrásokból többek között utak, óvodák, iskolák, vízelvezető rendszerek újultak meg, turisztikai beruházások zajlottak. Úgy véli, Békés vármegye jól használta fel a rendelkezésre álló támogatásokat, és a vármegyei önkormányzat szorosan együttműködött a településekkel. Kitért arra, hogy ezt a munkát szükséges folytatni.

A Békés vármegyei közgyűlésbe bekerült önkormányzati képviselők esküt tettek. Becsületükre, lelkiismeretükre fogadták, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hűek lesznek. A tisztségükből eredő feladataikat Békés vármegye fejlődésének előmozdítása érdekében teljesítik. Ezt követően mindannyian átvették esküokmányaikat dr. Magyari Jánostól, a Békés vármegyei területi választási bizottság elnökétől. 

Molnár Sándor lett a Békés vármegyei közgyűlés elnöke

A Békés vármegyei közgyűlés elnökének Molnár Sándort választották meg titkos szavazással – 11 igen, 1 nem és 4 tartózkodás mellett, azaz megkapta a szükséges többséget –, aki a június 9-ei önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP-s listát vezette. A vonatkozó jogszabály szerint elnökként is esküt tett, illetve esküokmányt vett át Lehóczkiné Timár Irén Mária korelnöktől. Megállapították a javadalmazását is, ennek kapcsán dr. Pap-Szabó Katalin jegyző ismertette, hogy ebben nincs mérlegelési jogkör, jogszabály rendelkezik az illetményéről és a költségtérítéséről.

Békés vármegyei közgyűlés, alakuló ülés
Az elnöki megválasztását követően esküt tett és köszöntőt is mondott Molnár Sándor
Fotó: Lehoczky Péter

Összefogást, közös munkát kért a grémium tagjaitól az elnök

Székfoglaló beszédében Molnár Sándor elnök (Fidesz-KDNP) megköszönte a bizalmat, és ígérte, hogy az eskühöz híven végzi feladatait. Az aradi vértanúk emléknapját követően felhívta arra a figyelmet, hogy bár az aradi vértanúk is különböző nemzetiségeket, vallási felekezeteket, irányzatokat képviseltek, a nemzet érdekében összefogtak és közösen küzdöttek.

Most, békés időszakban is az a teendő, hogy közösen dolgozzanak, ellátva azt a feladatot, amire a választóktól felhatalmazást kaptak – emelte ki. Együtt gondolkodást kért a grémium tagjaitól, nyitott a javaslatokra, azt kérte, hogy az esetleges véleménykülönbségeket helyezzék szakmai alapokra, hogy ne legyen a Békés vármegyei közgyűlés politikai csatározások színtere. 

Beszélt arról, hogy folytatni kell a fejlődés érdekében elindított munkát, koncepciókat ugyancsak szükséges majd alkotni, illetve várhatóan több esetben együtt kell dolgozni más vármegyékkel. Úgy véli, hogy Békés vármegye kiváló adottságokkal rendelkezik, és vannak olyan lehetőségek, amelyeket egyelőre nem aknáztak ki.

Molnár Sándor átvette Zalai Mihálytól a vármegyeháza kulcsát

Az alakuló ülés zárásaként Zalai Mihály, a Békés vármegyei közgyűlés leköszönő elnöke (Fidesz-KDNP) átadta a vármegyeháza kulcsát az újonnan megválasztott elnök, Molnár Sándor (Fidesz-KDNP) számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában