Csabai Kolbászfesztivál

2 órája

A dr. Becsey Oszkár utcai fiúknak a lányok is segítettek a CsabaParkban

Több mint 20 éve gyúrják már a Csabai Kolbászfesztiválon a békéscsabai, dr. Becsey Oszkár utcai fiúk a kolbászt. Az alapcsapat dr. Sztankó Attila fogszakorvos, dr. Lakatos Ferenc kardiológus főorvos és dr. Kovács Zoltán ügyvéd. Több éven át infúziót is behoztak a fesztiválra, de ilyenkor ebben természetesen házipálinka volt.

Nyemcsok László

Most szombaton Sztankó Attilát fia helyettesítette, de a zsűriben ez sem okozhatott fennakadást, ugyanis őt is Sztankó Attilának hívják. És a csapatban ott volt az előző évekhez hasonlóan a csabai fogszakorvos három unokája, Anna, Viki és Ági is. Az sem változott, hogy dr. Kovács Zoltán főként a kommunikációs teendők ellátásában vállalt nélkülözhetetlen feladatot. Ez leginkább egy-egy gyűszűnyi pálinka kínálásában mutatkozott meg.

A dr. Becsey utcai fiúknak elkelt egy kis segítség
Forrás: Sztankó Attila/Facebook

Lakatos doktor szívén viselte a csapat sorsát, és nem akarta, hogy bárkinek túl magasra szökjön a pulzusa, főként ne az övé. Ezért örömmel átadta a húsdarálás nemes feladatát ifjabb Sztankó Attila apósának. Azzal is ösztönözte a nemes feladatra, hogy ilyen komoly orvosi felügyelet alatt ritkán tekerhet húsdarálót.

A három lánynak, Annának, Vikinek és Áginak Lakatos doktor receptre is felírta: napi háromszor egy szelet kolbász. Az orvosi megjegyzésben még annyi szerepel: hozzá bedobva.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában