Nagy fogások

2 órája

Hatvanhét centis csukát is fogtak a csónakos pergetőverseny 4. fordulójában - galériával

Reggel 4 fok, később nagyon jó idő. Szinte végig napsütés, sokszor szélcsend, tükörvíz. Ideális körülmények között rendezték meg a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán a Csónakos Pergető Verseny negyedik fordulóját – írja Facebook-oldalán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Papp Gábor

Sokféle ragadozó hal, sőt keszegek és egy 44 centiméteres márna fogása is színesítette a csónakos pergető versenyt, bár utóbbiak a verseny ragadozóhalas fajlistájába nem tartoztak bele. Nem úgy a 60 cm körüli balinok és a 60 centi pluszos csukák, amelyek a legszebb fogásokat adták. A bő halkészletből különböző stratégiákkal igyekeztek meríteni a résztvevők a csónakos pergető versenyen.

csónakos pergető verseny, fordulatos végjáték, összesített eredmény
A csónakos pergető verseny izgalmas végjátékot hozott. Fotó: KHESZ

Csónakos pergető verseny: 40-50 centi közötti harcsa is jelentkezett

Volt, aki a partszéli akadókat, bokrok alját, töklevelest vallatta, ők a balint, a domolykót szedték szépen, némelyek pedig a hidak alatt, és a medertöréseken fogták a kősüllőket, sügéreket, csukákat. Süllők érdekes módon csak nagyon picik jöttek, illetve néhány 40-50 centi közötti harcsa jelentkezett – olvasható a KHESZ beszámolójában.

Többen panaszkodtak arra, a sok kapás dacára kevés hal került horogra, sok plasztikcsali kettéharapva került elő a vízből. Két mérlegelő hajó járta a Hármas-Köröst, az egyik a pálya alsó, másik a felső szakaszán.

Fordulatos volt a végjáték

Az értékelésben elhangozott, hogy az idei versenysorozat zárófordulójához mérten izgalmasan és fordulatosan alakult a végjáték. Az utolsó próbatételen 38 hallal teljesített a legtöbbet fogó csapat, a mezőny összesen 264 halat jegyeztetett, legnagyobbként egy 67 centiméteres csuka érkezett. Az élboly négyesében a forduló előtti 1. és 2. helyen, illetve a 3. és 4. helyen lévő csapatok között is helycsere történt és végül a következő összesített eredményt született:

Összesített eredmény (4 forduló alapján):

  1. Rapidpeca.hu (15 pont)
  2. Fishing Arena (16 pont)
  3. Hétköznapi Pergetők (19 pont)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában