Békéscsaba

2 órája

Ellenőrzik és büntetik szombaton is a piacnál a füvön parkolást

Aktuális témákban tartott sajtótájékoztatót pénteken a békéscsabai városházán a városvezető. Szarvas Péter polgármester beszélt arról, hogy megtartotta alakuló ülését a békéscsabai városi közgyűlés; hogy bejelentették, miszerint lesz két novemberi szombaton, 9-én és 16-án őszi lomtalanítás Békéscsabán; illetve, hogy jövő héten kezdődik a Csabai Kolbászfesztivál. Arról is beszélt: szombaton is ellenőrizhetik, büntethetik a piacnál a füvön parkolást.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy hétfőn megtartotta alakuló ülését a békéscsabai városi közgyűlés. A szervezeti és működési szabályzatnak megfelelően három főállású alpolgármestert és három tanácsnokot választottak, elindult a munka. Örült annak, hogy éles viták nélkül hozták meg a döntéseket. A későbbiekben több témát érintett a polgármester, többek között a füvön parkolást.

füvön parkolás, Békéscsaba, Szarvas Péter, polgármester
Szarvas Péter polgármester több aktuális témát is érintett a pénteki sajtótájékoztatón, a lomtalanítástól a Csabai Kolbászfesztiválon át a füvön parkolásig
Fotó: Licska Balázs

Tényleg lesz őszi lomtalanítás Békéscsabán

A városvezető ismét bejelentette, hogy lesz őszi lomtalanítás Békéscsabán. Bár a szemétszállító cég által kiküldött ürítési naptárban nem tüntettek fel ezzel kapcsolatos időpontokat, az önkormányzat fellépése után vállalta a cég, hogy a szokásos rendnek megfelelően, két ütemben – előbb a külső városrészekben, majd a belvárosban – tartanak akciót, november 9-én és 16-án. Azt kérte a békéscsabaiaktól, hogy csak olyan lomot tegyenek ki, amilyet el is vihet a szemétszállító cég, és felhívta a figyelmet: működik Békéscsabán, a Kétegyházi útnál hulladékgyűjtő udvar, ahol térítésmentesen, háztartási mennyiségben lerakható akár veszélyes hulladék is.

Jövő héten jön a Csabai Kolbászfesztivál

Szarvas Péter polgármester hozzátette, hogy jövő héten, október 24. és 27. között rendezik meg a CsabaParkban a Csabai Kolbászfesztivált, és hogy az önkormányzat együttműködik a szervezőkkel, akik minden korosztály számára élvezetes programot állítottak össze. Kiemelte azt, hogy csütörtökön és pénteken a fiataloknak lesz kolbászgyúróverseny. Fontosnak nevezte, hogy továbbörökítsék a csabai kolbász több mint 200 éves hagyományát generációról generációra. Úgy véli, büszkének kell lenni a Csabai Kolbászfesztiválra, amelynek hála sokan kapnak kedvet a városba való visszatérésre.

Modern takarítógépet szerzett be a város

Szólt arról, hogy egyre rendezettebbek a közterületek Békéscsabán, és hogy az önkormányzat további lépéseket tesz. A városgazdálkodási kft. beszerzett egy modern takarítógépet, amely 1,4 és 2,4 méter közötti szélességben dolgozik, a járdákat, a kerékpárutakat, a belvárosi területeket lehet vele rendben tartani. November elején áll üzembe, azt követően lehet majd vele találkozni. Mint mondta, elképesztő mértékű feladatot ad most a falevelek összegyűjtése, ebben is segít a takarítógép. Felhívta a figyelmet, hogy jogszabály szerint magáningatlanok előtt a lakók feladata rendben tartani a közterületet, ami vonatkozik a fűnyírásra, de a falevelek összegyűjtésére is.

Szombaton is ellenőrizhetik a piacnál a füvön parkolást

A városvezető elmondta: rendszeresek a panaszok amiatt, hogy az autósok zöldfelületen parkolnak, főleg a piac környékén. Hangsúlyozta, hogy egy rendelet szerint csak szilárd burkolattal ellátott területeken lehet megállni, azaz fűre parkolni tilos Békéscsaba egyes területein. A közterület-felügyelők szombaton is ellenőrzik a szabályok betartását, és jelezte, hogy a szabálytalankodók akár pénzbírságot is kaphatnak. Kiemelte: határozott fellépéssel szeretnék elérni, hogy ne tapossák le a zöldfelületen megálló autósok a füvet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában