Félezer gyalogló

6 órája

A legkisebbekkel nagyot sétáltak Mezőkovácsházán

A Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség felhívásához. Idén ismét, immáron 10. alkalommal a kovácsháziak is sétáltak a World Walking Day, vagyis a világ gyaloglóinak a napján.

Csete Ilona

A program célja a gyaloglás és a mozgás népszerűsítése. Ezt a napot több mint 70 országban megrendezik októberben. A helyi óvodások, pedagógusok, szülők, nagyszülők, iskolások, nyugdíjasok gyülekeztek az Árpád-közi óvoda előtt, hogy elinduljon a jubileumi, 10. sétájuk a világ gyaloglóinak napján.

Nagyot sétáltak a legkisebbekkel a kovácsháziak
Forrás: Facebook

Indulás előtt Szűcsné Tóth Erika főigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Albertus László önkormányzati képviselő ismertette az útvonalat és kiemelte a program sikerességét, népszerűségét. Az idei év mottója: Kovácsházi képeslapok - Séta a 10-ek útján - 10. gyalogló nap, 10 képeslap, 10 helyszín

A séta során olyan épületek mellett haladtak el, amelyeket az előző napokban az óvodás gyermekekkel megnéztek régi képeslapokon, valamint fényképekről a jelenlegi állapotukban. A gyermekeknek így lehetőségük volt összehasonlítani a múltat és a jelent. A közös gyalogláson 422 fő vett részt, akik összesen 1316,8 kilométert tettek meg – számoltak be az intézmény közösségi oldalán a sikeres kezdeményezésről.

A séta végeztével a résztvevők teázhattak. Az óvodás gyermekek a jubileumi városi gyalogló naphoz kapcsolódóan hűtőmágnest kaptak ajándékba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában