Ivóvíz

2 órája

Ha Csabán él, ne ezekre az éjjelekre tervezzen otthoni wellnessezést!

Ivóvízhálózat-mosatás lesz Békéscsabán – tájékoztatott Facebook-oldalán az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. A hálózatmosatási munkálatok szerdán, október 16-án kezdődnek, és november 5-ig tartanak. Az ivóvízfőkörök éjszakai mosatásának időpontja október 18., péntek és október 19., szombat, ekkor időszakos vízhiány lehetséges.

Papp Gábor

A két napon este 7 és reggel 7 óra között a város egyes részein nyomáscsökkenés és időszakos 1-2 órás vízhiány is előfordulhat. A fogyasztók a mosatási munka ideje alatt nyomáscsökkenést tapasztalhatnak, illetve a nappali időszakban rövid, 1-2 órán át tartó időszakos vízhiányra számíthatnak.

időszakos vízhiány, nyomáscsökkenés, Alföldvíz, mosatás
A mosatás ideje alatt nyomáscsökkenésre és időszakos vízhiányra is számíthatunk majd. Illusztráció: Shutterstock

Az időszakos vízhiány, a mosatás után zavaros lehet a víz

A mosatást követően az adott szakaszon a víz zavarossága is előfordulhat. Ilyenkor nincs más teendő, mint néhány percen át folyatni a csapokat, amíg kitisztul a hálózat. Javasolják, hogy a fogyasztók a mosatási munkálatok idején a saját hálózatukat is mosassák át!

Cél az ivóvíz minőségének megőrzése

Az Alföldvíz a teljes ivóvízrendszert évente két alkalommal tisztítja meg az ivóvíz minőségének megőrzése érdekében. Mint írták, a munkálatok több mint három hónapot vesznek igénybe, amíg a kutaktól a települési vízhálózatok vezetékéig minden olyan műtárgyat megtisztítanak a szakemberek, amelyeken átfolyik a fogyasztók által felhasznált ivóvíz. A tisztítás mechanikusan történik, azaz egy speciálisan kiképzett szivacsdugóval szakaszonként kitakarítják a vezetéket.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában