A fogópálinka is jelen lesz

7 órája

Kolbászban és töltött káposztában mérkőznek meg a csapatok Szarvason

Idén már 18. alkalommal rendezik meg a szarvasi töltöttkáposzta-főző és frisskolbászkészítő versenyt október 12-én, szombaton reggel 8 órától a piaccsarnokban. Ezzel kapcsolatban a házigazda-főszervező, Závoda Ferenc, a Szarvasi Gazdakör elnöke tartott tájékoztatót.

Nyemcsok László

Fotó: BMH-archív

Závoda Ferenc elmondta, színes programokkal is készülnek a rendezvényre, a versenyek mellett lényegében Szarvason ez az idénynyitó disznótor. Már 20 felett tart a kolbászversenyre jelentkező csapatok száma, és folyamatosan neveznek a töltöttkáposzta-készítő versenyre is. Jelentkezéseket ugyanakkor még elfogadnak.

– Nemcsak Szarvasról, hanem a környék településeiről, de a határon túlról, Erdélyből, a Partiumból és a Vajdaságból, is érkeznek csapatok, vendégek – ecsetelte Závoda Ferenc. – A zsűri elnöke Sági Szilárd gasztroblogger, tévés személyiség lesz.  

A főszervező kitért arra, a két versenyszám mellett a zsűri értékeli, minősíti a fogópálinkákat, a házi disznótoros savanyúságokat és süteményeket. A rendezvényt 9 órakor Hodálik Pál, Szarvas polgármestere nyitja meg.

A sütés-főzés fél 10-kor kezdődik, közben Szarvas város fiataljai (tánc, zene, ének) szórakoztatják a közönséget. 12 órakor nem hiányozhat a Jó ebédhez szól a nóta, a versenyek eredményhirdetését 16 órakor tartják. 17 órakor Matyi és a Hegedűs, majd 18 órakor Vikidál Gyula lép színpadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában