Program

2 órája

Kutyás bemutatót tartottak a Máriafalvai óvodában

Kutyás bemutatót tartott a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub a Máriafalvai óvodában – tájékoztatta lapunkat Vincze-Néma Erika tagintézmény-igazgató. A kutyás bemutató évek óta hagyomány az intézményben.

Papp Gábor

A szakember kiemelte, az óvodában évek óta hagyomány, hogy a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub az Állatok világnapja alkalmából kutyás bemutatót tart, amely az egyik legsikeresebb program az év folyamán.

kutyás bemutató
A kutyás bemutató rendkívüli élményt ad a gyerekeknek. 
Forrás: BMH

Kutyás bemutató: a bátortalanabb gyerekek is legyőzik a félelmüket

– A békés természetű kutyusok rendkívül jól alkalmazkodnak a gyermekekhez és érzik, hogy kihez, mennyire lehet közeledni – fogalmazott Vincze-Néma Erika. – Az interaktív bemutató feladataiban a picit bátortalanabb gyermekek észre sem veszik és legyőzik minden eddigi félelmüket a kutyákat illetően és szívesen vesznek részt a kutyusokkal közösen végzett ügyességi feladatokban. A közös játék fejleszti a gyermekek figyelmét, türelmét, empátiáját, az állatokhoz való pozitív érzelmi viszonyulásukat. Megtanulják azokat az alapvető viselkedési, gondozási szabályokat, amelyek az ember és állat természetes együttélését segítik. A program valódi értékét, az adja, hogy a gyermekek a délelőtt folyamán csillogó szemekkel vesznek részt a különböző játékos tevékenységekben.

Rendkívüli élményt ad

Mint mondta, nagyon hálásak Alt Sándornak, a klub elnökének és a kutyusok gazdáinak, hogy minden évben akár többször is megajándékozzák az óvodánkba járó gyermekeket egy ilyen rendkívüli élménnyel, ahol közvetlenül és biztonságosan tapasztalhatják meg a kutyusok közelségét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában