Helyi alapanyagok

2 órája

Látványfőzést tartanak szombatonként a békéscsabai piacon

A békéscsabai piacon is kapható, friss, egészséges, minőségi alapanyagokból készít ételt, majd kóstoltat a vásártér újonnan épült, közösségi térként is szolgáló részén a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke a következő szombatokon. Frankó Attila beszélt a látványfőzések jelentőségéről.

Licska Balázs

Frankó Attila elmondta, Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter vetette fel, hogy ilyen módon népszerűsítsék a békéscsabai piacot, az ott kapható friss, egészséges és minőségi termékeket. Ahogy elmúlt szombaton, a következő szombatokon is a látványfőzés keretében lecsót és haluskát készít, amelyeket 9 és 12 óra között lehet megkóstolni; emellett meglepetéssel készül csapatával közösen.

látványfőzés, békéscsabai, piac, Frankó Attila
Ahogy elmúlt szombaton, a következő szombatokon is tart látványfőzést és kóstoltat ételeket Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke a békéscsabai piacon. Fotó: Szeretlek Békéscsaba Egyesület

Kelet-Magyarország egyik legnagyobb piaca a békéscsabai

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke elmondta, hogy a békéscsabai Kelet-Magyarország egyik, ha nem a legnagyobb piaca, érkeznek Békéscsabára nemcsak a vármegyéből, hanem a régióból és a határon túlról is. Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány támogatásának köszönhetően megújult, sőt egy hatalmas fedett, nyitott csarnokkal bővült a létesítmény, amely közösségi térként is szolgál.

A helyi alapanyagokat népszerűsíti a látványfőzés során

Hangsúlyozta: olyan alapanyagokból készíti a kóstoltatásra szánt ételeket, amelyek beszerezhetők a békéscsabai piacon. Ezzel jelzi, hogy friss, egészséges, minőségi termékeket – a paprikától, a paradicsomtól, a hagymától egészen a szalonnáig, a húsokig – lehet vásárolni a vásártéren. A tapasztalata szerint a látványfőzés sok érdeklődőt vonz, többen például a receptre is kíváncsiak.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában