Csúcsfogás

3 órája

Pontyrekord született a Fás-tóban

Felébredtek nyári álmukból a nagy halak – írja Facebook-oldalán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Ismét megdőlt a békéscsabai fás-tavi pontyrekord, a gyönyörű, közel 21 kilós óriáspontyot Baiczerné Kosár Ilona fogta a napokban.

Papp Gábor

Idén tavasszal hosszú idő után megdőlt a hivatalos fás-tavi pontyrekord, ráadásul néhány hét leforgása alatt háromszor – írja a KHESZ. – Aztán kevesebb aktivitást mutatva, a kánikulai hónapokat átvészelő nyári álomba szenderültek az öreg bányató legöregebb pontyai. Most azonban, a vízi élet szempontjából is sokkal élhetőbb őszi időszakban, úgy tűnik, felélénkültek.

pontyrekord, Fás-tó KHESZ
Baiczerné Kosár Ilona fogta ki  a pontyrekordot. Fotó: KHESZ

Pontyrekord: a versenypálya szakaszon született

A KHESZ tájékoztatása szerint néhány nappal ezelőtt került matracra az újabb pontyrekord a tó versenypálya szakaszán. Az óriási hal súlyának hitelesítését a helyszínen, a Fás-tónál kapták lencsevégre, mely szerint immár 20,59 kilogramm a legfrissebb tórekord. A visszaengedés után a hatalmas ponty kifogója, Baiczerné Kosár Ilona készségesen mesélte el a termetes hal horogra kerülésének körülményeit: „Délben érkezett, előtte egy órával dobtam be egy szem fűszeres bojlival. Először azt hittem, csak beleúszott valami a zsinórba, mert kétszer besípolt a jelző, utána kezdte el húzni folyamatosan. Kifelé szépen jött, itt a part előtt azonban nem akart feljönni egy istennek se, minduntalan igyekezett a nádba. Szerencsére itt nem annyira akadós a terület, egyedül balra van egy hely, ahová nem volt szabad engednem. Eddig 18,70-es volt a legnagyobb pontyom a tavon és több 15-16 kilogrammos fogás. Ma konyhára akartam horgászni, de csak tíz pluszosok jöttek, amit persze nem bánok. Nyolc éve vagyok a Fás-tavon, de idén, a korábbi években nem tapasztalt mennyiségben jöttek a nagytestű, tíz kilogramm felletti, illetve az ilyen extrém súlyú, 20 kilogrammos pontyok.”

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában