Megbecsülés

2 órája

A pusztaföldvári időseket köszöntötték, jó híreket hozott a képviselő

Idősek világnapi rendezvényt tartottak a Pusztaföldvári Darvas József Nyugdíjas Egyesület szervezésében szerdán. A pusztaföldvári idősek köszöntésén részt vett Erdős Norbert országgyűlési képviselő is, aki több örömhírrel érkezett a községbe.

Vincze Attila

A helyi művelődési házban tartott eseményen megjelent pusztaföldvári időseket Mátó Józsefné, a Pusztaföldvári Darvas József Nyugdíjas Egyesület vezetője köszöntötte. Ezt követően a térség országgyűlési képviselője vette át a szót. Erdős Norbert elöljáróban megköszönte az időseknek, hogy felnevelték a fiatalabb generáció tagjait. Mint mondta, a jelenlegi nyugdíjas korosztály volt az, aki a legnehezebb helyzetben vette át a stafétabotot és építette fel az országot, a vármegyét és a települést, Pusztaföldvárt is. Megjegyezte, hogy a nyugdíjas egyesület a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap által kétmillió forintot nyert a közelmúltban, melyből több eseményt, köztük a szerdai idősek világnapi, valamint egy egészségnapi rendezvénysorozatot szerveztek meg. A támogatásról szóló jelképes dokumentumot a képviselő személyesen adta át a nyugdíjas egyesület vezetőjének.

pusztaföldvári idősek, köszöntés, Erdős Norbert
A pusztaföldvári idősek köszöntésén Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője adta át Mátó Józsefnénak, a Pusztaföldvári Darvas József Nyugdíjas Egyesület vezetőjének a Magyar Falu Programban elnyert kétmillió forintról szóló jelképes támogatási dokumentumot
Fotó: Vincze Attila

A pusztaföldvári idősek támogatása mellett pénzhez jut a község önkormányzata is

Erdős Norbert emellett a települést érintően egy másik jó hírről is beszámolt. A képviselő bejelentette, hogy a hátrányos, nehéz helyzetben lévő településeknek szóló REKI-pályázat keretében Pusztaföldvár önkormányzata az igényelt 35 millió forintból 31 millió 440 ezer forintot nyert el. Hozzátette: a pénz jó helyre érkezett, ebből az összegből pedig a felmerülő pénzügyi problémákat a település vezetése meg fogja oldani.

A település vezetésének feladata a helyi idősek megbecsülése

Pusztaföldvár polgármestere ünnepi beszédében háláját és elismerését fejezte ki a helyi idősek felé azon fáradozásaikért, melyeket a faluért, a közösségükért tettek. Kaczkó Pál hangsúlyozta, az idősek bölcsessége, tapasztalata, odaadása pótolhatatlan érték a település számára, melyet kötelességük megbecsülni, továbbadni a következő generációk számára. A településvezető rámutatott, hogy ma nemcsak megemlékeznek az időseik múltbéli eredményeiről, hanem ünneplik a jelenlegi szerepüket is, hiszen mindannyiuk számára példát mutattak emberségből, tisztességből, szeretetből, odaadásból. A polgármester megjegyezte, közös erőfeszítéseik révén biztosítaniuk kell, hogy a pusztaföldvári idősek méltóságteljes és aktív, boldog életet élhessenek.

A délután további részében Pintér Tímea, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház arany- és platinadíjas előadóművésze szórakoztatta a népes közönséget.

pusztaföldvári idősek, köszöntés
Az idősek világnapi rendezvényen Pintér Tímea, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház arany- és platinadíjas előadóművésze szórakoztatta a pusztaföldvári nyugdíjas közönséget
Fotó: Vincze Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában