Jobb körülmények

2 órája

Új fejlesztéseket adtak át a szarvasi kutyamenhelyen

Pályázati támogatással új orvosi szobát és lábadozó helyiséget adtak át szombaton a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület telephelyén. A fejlesztésnek köszönhetően a szarvasi kutyamenhelyen az állatok még komfortosabb körülmények között élhetnek, amíg nem találnak számukra megfelelő gazdit.

Vincze Attila

A hírről a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület számolt be a minap Facebook-oldalán. Mint írták, az eseményt megtisztelte Hodálik Pál, Szarvas polgármestere és dr. Melis János, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület képviseletében, továbbá támogatóik, önkénteseik is. A szarvasi kutyamenhelyen tartott átadó ünnepség keretében Trungel Lászlóval, a Mosoly Állatvédő Egyesület és Rehabilitációs Központ trénerével beszélgettek az örökbefogadással kapcsolatos tévhitekről, buktatókról, a kiegyensúlyozott kutya-gazdi kapcsolatról, és természetesen az ivartalanítás fontosságáról is, majd ünnepélyesen átvágták a szalagot és megnyitották az újonnan kialakított helyiségeket.

szarvasi kutyamenhely, fejlesztések
D. Melis János, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület képviseletében és mellette Hodálik Pál polgármester a szarvasi kutyamenhelyen. Fotó: Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület Facebook-oldala

Mint írták, az egyesület immár második alkalommal nyert el pályázati támogatást a LEADER program keretében. Először az egyik kennelsort tudták komfortosabbá alakítani, ezúttal pedig 7,4 millió forintból, szintén LEADER támogatással mely a teljes projektköltség 95 százalékát fedezte a korábbi istálló és raktár helyiségek teljes körű felújítását és átalakítását végezték el. A forrás előfinanszírozásában Szarvas Város Önkormányzata volt a szervezet segítségére.

A szarvasi kutyamenhelyen tele vannak ötletekkel

Az állatvédő egyesületnél hozzátették, hogy még mindig tele vannak ötletekkel, így remélik, hogy a jövőben is adódnak hasonló lehetőségek, melyekkel hozzájárulhatnak a menhely építéséhez-szépítéséhez. Megköszönték továbbá mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta munkájukat, és lehetővé tette, hogy egy újabb, régóta vágyott célt érjenek el.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában