Hagyományápolás

3 órája

Szüreti felvonulást és bált rendeztek Eleken

A múlt hétvégén újra folytatódott egy csodálatos hagyomány, amelyet az eleki szlovákság már évek óta ápol: ismét szüreti felvonulást és azt követően szüreti bált tartottak – számolt be róla közösségi oldalán Szelezsán György polgármester.

Vincze Attila

A városvezető Facebook-oldalán azt írta, ez az esemény nem csupán a vidám mulatságról szól, hanem a közös összefogásról, a hagyományok tiszteletéről és a közösség erejéről is. Szelezsán György hangsúlyozta, hogy sajnos nem tudott részt venni a programon, de Purecse Brigitta alpolgármester asszony és a képviselőtársai képviselték a városi önkormányzatot.

szüreti felvonulás, Elek
Ismét szüreti felvonulást és bált rendezett a helyi szlovákság Eleken. Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala

A polgármester megjegyezte, hogy ezek az alkalmak emlékeztetik őket arra, milyen értékesek a gyökereik és milyen fontos a közösségük ápolása. Bízik benne, hogy a jövőben is sok számos hasonló szép programon ünnepelhetnek együtt. Végezetül megköszönte mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és a lebonyolításban, valamint azoknak, akik megjelentek és hozzájárultak ahhoz, hogy ez a nap különleges legyen.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában