Nagycsaládosok

2 órája

Tök jó nap, ami a családi vetélkedésről, a szórakozásról szólt - galériával

A szórakoztató együttlétről és a vidámságról, a sokszínű elfoglaltságról szólt a tök jó nap elnevezésű program a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületének a székházában szombaton. Verőfényes napsütés is megörvendeztette a résztvevőket. A civilek Ady utcai háza és az udvaruk is megtelt, majd kétszáz résztvevő szórakoztatására készültek a tök jó napon a házigazdák.

Csete Ilona

Bizonyára sokan emlékeznek még, hogy a kukoricacsutka a fűtésen kívül mire is való? A tök jó nap a nagycsaládosoknál már hagyományos őszi rendezvény. Ezen a szombaton, a helyszínen a csutka kreatív felhasználására láttunk jó gyakorlatot, például, miként lehet belőle csutkavárat építeni. Ez is egy feladat volt abban a játéksorozatban, amit meghirdettek a sok egyéb, sportos és kreatív elfoglaltság mellett.

Tök jó nap a nagycsaládosoknál, Orosházán
Tök jó nap a nagycsaládosoknál, Orosházán. A szerző felvétele

Hírportálunk megtudta, 7 állomásos, úgynevezett generációs hétpróba nevű vetélkedésre lehetett nevezni. Játszóház, lovagoltatás, angol nyelvű foglalkozás, hajfonás, sütés-főzés és kínálgatás is szerepelt a programjukon.

Tök jó nap tökfaragással, kreatív alkotásokkal

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége küldöttei is Orosházára érkeztek, e tök jó nap keretében a kapcsolatokat is lehetett erősíteni, mélyíteni. 

A Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete is kitelepült szűrőprogramokkal, hősképzőben pedig az újraélesztést tanulták, gyakorolták. Az elmaradhatatlan tökfaragásba kicsik, nagyok, apukák, anyukák, gyerekek egyaránt bekapcsolódtak, ahogy a kreatív kézműves asztaltársaságok se mozdultak el a helyükről, míg el nem készültek remekműveikkel. Szabóné Andrea például erre az alkalomra egy különleges, könyvre ráépített őszi dekorációval lepte meg az érdeklődőket és lépésről lépésre beavatta őket a dísz születésének a fázisaiba. Míg a felnőttek tanulva alkottak, a gyerekek sárkányokat készítettek, festhettek, színeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában