Népmesék

1 órája

Vitéz Katinkával szárnyalt a battonyai gyerekek fantáziája

Nagy élet volt a battonyai művelődési házban a minap. Gyerekek érkeztek a népmese napja alkalmából a Napraforgó Meseszínház előadására.

Csete Ilona

Mesés előadással népszerűsítették a magyar népmesét Battonyán. Fotó: Facebook

Vitéz Katinka – vajon ki ő? A battonyai gyerekek egy meseelőadás jóvoltából megtudták. Az óvodások és az alsó tagozatos kisiskolások élvezték minden percét.

Balázsné Szabó Erzsébet intézményvezető hírportálunknak elmondta, a program célja a magyar népmese hagyományainak a megőrzése és továbbadása volt, amely tökéletesen illeszkedett ehhez a különleges ünnephez, a népmese napjához, amit Benedek Elek születésnapjához kötnek.

A színházi előadás rendkívül gazdag volt vizuális elemekben: a díszletek színesek, látványosak, a jelmezek pedig a népmesei világot híven tükrözték. A szereplők játéka, kifejező mozgása és az élő zenei aláfestés magával ragadta a közönséget – számoltak be a könyvtár közösségi oldalán.

Kiderült, az interaktív jelenetek különösen nagy sikert arattak: a gyerekek együtt gondolkodhattak Katinkával, együtt izgulhattak a fordulatokban gazdag cselekményért, és a közös játék révén sokkal közelebb kerülhettek a mese világához.

A rendezvény egyszerre volt színházi és kulturális élmény. A szervezők remélik, gyerekekben ez az élmény felkelti az érdeklődést a népmesék iránt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában