Békéscsaba

2018.10.08. 19:38

Két folyóiratot is bemutattak

Rendhagyó helyszínen, a B38 Gasztrokocsma és Rendezvényhajón tartotta meg hétfőn a Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka folyóirat a Bárka a bárkában című irodalmi évadnyitóját.

V. E.

Az eseményen a folyóirat fennállásának 25. jubileumát ünnepelve és Békéscsaba 300. évfordulója előtt tisztelegve mutatták be a Bárka 4. és 5. számát.

Fotók: Imre György

Az irodalmi estet Elek Tibor főszerkesztő vezette. Beszédében elmondta, hogy régi vágya volt a B38-as rendezvényhajón szerepeltetni folyóiratukat, hiszen korábban az ország különböző pontjain már felléptek más „bárkákban”.

Beszámolója szerint a negyedik szám szerkesztőségükben a Békéscsaba, az ötödik pedig a Hamlet elnevezést kapta. Az előbbi azért, mert számos benne található írás foglalkozik a Csaba újratelepítésével, az utóbbi pedig azért, mert legtöbb irománya kötődik Shakespeare Hamletjéhez. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a 2018-as évben minden lapszámukban szerepel Grecsó Krisztián egy-egy verse a költővel kötött megállapodásuk alapján.

Az eseményen a főszerkesztő mellett Erdész Ádám, Farkas Wellmann Éva, Gyarmati Gabriella és Szil Ágnes szerkesztők mutatták be egymás után a Bárka mindkét számának írásait és szerzőit, valamint Ando György, Csillag Tamás és Szilágyi András olvasták fel a lapban megjelent verseiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!