Boros István

2022.07.16. 13:06

Két sorozatával mutatkozik be az Elekre költözött festőművész

Nemrégiben nyílt meg Boros István festőművész kiállítása a Reibel Mihály Városi Művelődési Házban. Az elismert festőművész egy éve költözött Elekre. Előtte Budapesten és Biatorbágyon alkotott. Pályája elején a figurális rajz volt erőssége, majd festészete az expresszivitás felé fordult.

V. N.

Képaláírás: Botás Erika alpolgármester, Haász Tünde, a művelődési ház igazgatója köszöntötte Boros Istvánt és Boros Esztert

Fotó: BMH

Képeire jellemző a metafizikai mélység, szívesen alkalmaz kollázs-szerű, ragasztott papírfelületeket, és más vegyes technikát. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, és a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének. Számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt, Budapesten az Ernst Múzeumban, a Nemzeti Galériában, Debrecenben, Szegeden, Győrben, Keszthelyen, Székesfehérváron és külföldön. 

A most nyílt kiállításon látható Oxigén sorozatot 2020-ban mutatták be először Biatorbágyon, és még ugyanebben az évben Budapesten az Eötvös 10. Kulturális Központban. A kisebb kiállítótérben pedig a művész Eleken készült Privát apokalipszis sorozata kapott helyet. A megnyitón a tárlatot a művész lánya Boros Eszter mutatta be – adta hírül a művelődési ház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!