Békéscsaba/Nagykőrös

2023.03.07. 13:37

Mintegy 260 fiatal szavalta Arany János balladáit egy időben

Március 3-4-e között rendezték meg Nagykőrösön a XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt. Idén két diáknak köszönhetően a BSZC Kemény Gábor Technikum is bemutatkozhatott a rendezvényen.

Gy. R.

Rácz Attila 9. A, és Szél Tamás 10.B osztályos tanulók pénteken utaztak Arany János városába, ahol megnézhették a települést, a verseny helyszíneit és a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára összeállított kiállítást a Petőfi-buszon. Végül este részt vehettek a versenyzők tiszteletére adott Kávészünet-koncerten az Arany János Kulturális Központban ismertette az intézmény közösségi oldalán. 

 

Mint írták, a diákok szombaton számot adhattak felkészültségükről a balladák értő tolmácsolásával. Nagykőrösön több mint 260-an szavaltak egy időben, kilenc helyszínen Arany János-balladákat, így képviselve magyarországi és határon túli középiskolákat, színitanházakat és művészeti gimnáziumokat.

 A sorsolás eredményeképp Szél Tamás a Bárczi Benőről elnevezett teremben, a Tege Antal-vezette zsűri előtt, Rácz Attila pedig a „Szondi György-teremben”, a Hűvösvölgyi Ildikó elnökletével felállított zsűri előtt mondta el A hamis tanú című balladát. Teljesítményüket oklevéllel és a Nagykőrös város által összeállított ajándékcsomaggal ismerték el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!