Békéscsaba

2024.04.27. 16:03

Szent György-napi kalandozásokat tartottak a Gabonamúzeum területén

Szent György-napi kalandozásokra várta a kisgyermekes családokat szombaton a Gabonamúzeum területére a békéscsabai Munkácsy múzeum.

Licska Balázs

Salamon Edina, a múzeum néprajzos muzeológusa elmondta, hogy kézműves foglalkozással várták a kicsiket és nagyokat egyaránt, amelynek keretében Szent György napja apropóján papírsárkányokat, sárkány formát öltő játékokat készíthettek az érdeklődők. 

gabonamúzeum, program, érdeklődök, családok,
Salamon Edina néprajzos muzeológus mesélt a Gajdács-tanyáról. Fotó: Licska Balázs

Családi kincskereső játékot ugyancsak hirdettek. Itt egy útmutató alapján dobozkákat kerestek a családok a Gabonamúzeum területén, és ha azokról minden szükséges információt begyűjtöttek, akkor kaptak egy szlogent, egy népi mondást, miszerint az áprilisi szárazság a gazdának bosszúságot okoz.

Emellett tárlatvezetést is tartottak a látogatóknak, akik megismerhették a kereken kétszáz éve épült Gajdács-tanya történetét, valamint azt, hogy mit kell tudni a Csókási szélmalomról. A programokat mese ugyancsak színesítette: Soós Emőke mesélt, Schäfer Szilveszter pedig zenélt.

Kézműves foglalkozással is várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. Fotó: Licska Balázs

A szakember elmondta, hogy igyekeznek minél több programot szervezni a jövőben a Gyulai úti Gabonamúzeum területén, hiszen rengeteg lehetőség rejlik benne. A legközelebbi rendezvény május 18-án, szombaton lesz a beporzók védelmében.

A Csókási szélmalom történetével is megismerkedhettek az érdeklődők. Fotó: Licska Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában